Akademia Siedliska po Lipami
Dodane przez:
, 28/03/2014
Ostatnia aktualizacja: 29/03/2014

Opis
W Siedlisku pod Lipami wytwarzamy własne wędliny z mięs od sprawdzonych dostawców, robimy sery, wypiekamy chleb i przetwarzamy dary ziemi żuławskiej wyczarowując domowe wina, soki, syropy, dżemy i inne smakowitości. Naszą wiedzą i umiejętnościami chcemy podzielić się też w inny sposób. Założyliśmy Akademię Siedliska pod Lipami by promować pewną ideę. Ideę dobrego życia. Mawia się: jesteś tym co jesz. Jedzmy zdrowo, nauczmy się wytwarzać jedzenie bez chemicznych dodatków, ulepszaczy i konserwantów. Po co zastanawiać się w supermarkecie czy ser który trzymamy w dłoniach jest prawdziwym serem czy produktem seropodobnym, skoro możemy sami zrobić ser w domu? Po co kupować chleb nierzadko smakujący jak trociny jeśli możemy wypiekać pieczywo? Po co kupować wędliny, w których jest więcej wody i chemii niż mięsa?
Czy to jest trudne? Nie. Wystarczy się nauczyć...
Organizujemy warsztaty wyjazdowe na terenie całej Polski. Nasze szkolenia odbywają się w gospodarstwach agroturystycznych i pensjonatach. Oferujemy warsztaty: serowarskie, chlebowe, piwowarskie, wędliniarskie, sommelierskie i inne - na życzenie naszych gości ( np warsztaty wytwarzania domowego cydru ). Więcej szczegółów i terminarz warsztatów na stronie internetowej
Komentarze