Biopiekarnia w Grzybowskiej Arce

Dodane przez:

, 9/10/2011

Ostatnia aktualizacja: 9/10/2011

Adres:
Grzybów 1
Słubice, Mazowieckie 09-533
Polska
Telefon: 24 2778196, 24 2778963
Ocena: 
Brak głosów
Javascript is required to view this map.

Opis

Piekarnia, z ekologicznym certyfikatem, wypiekająca różne rodzaje chleba razowego metodami tradycyjnymi. Więcej ze strony www:

"Pieczemy chleb pełnoziarnisty w tradycyjnym piecu opalanym drewnem. Peter Stratenwerth od czasu, kiedy w roku 1989 sprowadził sie ze Szwajcarii do Polski, piecze chleb razowy metodami tradycyjnymi, tzn.: piec z cegły szamotowej opalany jest drewnem, mąka mielona w kamiennych żarnach przed wypiekiem, zboże pochodzi wyłącznie z upraw ekologicznych (z certyfikatem ekologicznym), do ciasta chlebowego nie dodaje sie żadnych polepszaczy ani konserwantów.

Od roku 1999 piekarnia jest zarejestrowana jako "Biopiekarnia w Grzybowskiej Arce" i posiada własny certyfikat ekologiczny (czytaj - atest). Obecnie w wypiekach pomaga kilku współpracowników. Mamy swoich wiernych konsumentów, od których dostajemy listy i różne ciepłe sygnały i zachety do dalszej pracy. Bardzo Wam dziekujemy, Wasze słowa i opinie są dla nas bardzo ważne! Tygodniowo do sklepów w Warszawie, Płocku, Sosnowcu i Gliwicach trafia ponad 1000 bochenków naszego chleba. Chleb sprzedajemy także na kiermaszach, np. na Jarmarku Produktów Regionalnych w Blue City.

W ofercie:

- Chleb hruby żytni na zakwasie
- Chleb sitkowy żytni

Powyższe chleby są produkowane na zakwasie (zaczynie żytnim).

- Chleb hruby pszenno - żytni owsiany
- Chleb sitkowy pszenno - żytni
- Chleb orkiszowy (100% orkiszu)
- Chleb hruby pszenno-żytni owsiany i sitkowy pszenno-żytni są na naturalnych drożdżach wyhodowanych na pszennym zaczynie z dodatkiem miodu.
- Chleb sitkowy jest bez otrąb, z dodatkiem frakcji zawierającej zarodki i warstwe aleuronową, bogatą w witaminy.

- Chleb hruby pszenno – żytni półokrągły
- Chleb hruby pszenno – żytni prostokątny
- Chleb hruby pszenno – żytni słonecznikowy
- Bułka pszenno – żytnia
- Bułka – cebularz

Powyższe chleby są z mąki z pełnego przemiału, dlatego nazywamy je „hrube”, co właśnie w jezyku staropolskim oznacza pełnoziarniste.
Bułka cebularz jest w ofercie od jesieni do wiosny."

Adresy wielu sklepów, w Warszawie i nie tylko, gdzie dostępne są wypieki piekarni są dostępne na stronie www: http://www.piekarnia-hruby.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=...

Ostatnio dodane w okolicy

Produkowany przez nas tłoczony sok, dzięki starym odmianom jabłoni, jest produktem o niespotykanych walorach smakowych i unikalnym aromacie oraz niesamowitej intensywności, co wyróżnia go na tle... Czytaj dalej »
w odległości: 31.00 km
Prowadzimy 60 ha. gosp. w centralnej Polsce, niedaleko warszawy w którym królują owce. Pasą się na kilkudziesięciu hektarach ogrodzonych pastwisk, co sprawia że ich mięso posiada bardzo wysokie... Czytaj dalej »
w odległości: 33.58 km

Komentarze