ekobistro Papuamu
Dodane przez:
, 26/09/2011
Ostatnia aktualizacja: 18/11/2011

Opis
co odróżnia naszą kuchnię od innych? nie tylko wyłącznie ekologiczne produkty, ale przede wszystkim prostota ich przyrządzania. priorytetem jest dla nas zdrowie, dlatego nic tutaj nie tonie w tłuszczu, zawiesistych sosach, ostrych przyprawach. potrawy zachowują swoje czyste smaki, lekko tylko podkreślone nierafinowaną solą oraz przyprawami, ułatwiającymi ich trawienie.
kto poświęca choć trochę czasu na uważne, świadome pożywianie się wie, że smak marchewki czy buraka potrafi być zaskakująco wyraźny i satysfakcjonujący – ważne, by pochodziły one z czystych, starych i niemodyfikowanych upraw.
pięć odmian pełnoziarnistego ryżu, serwowanych w papuamu, to nie to samo, co biały, oszlifowany i pozbawiony wartości ryż, doprawiony na pięć sposobów. fasolki i soczewice hodowane bez dodatków chemii i modyfikacji genetycznej, płukane, moczone przez noc i gotowane z dodatkiem odpowiednich przypraw, ułatwiających ich wchłanianie, są źródłem wysokiej jakości białka, znacznie zdrowszego niż tanie, bezwartościowe i zatrute, przemysłowe mięso...
OTWARTE codziennie od 11 do ok. 20
Komentarze