Ferma jeleni w Dąbrówce
Dodane przez:
, 14/10/2011
Ostatnia aktualizacja: 14/10/2011

Opis
Jelenina pozyskiwana od jeleni i danieli fermowych. Wiecej informacji ze strony www fermy:
"Ferma jeleni w Dąbrówce
Obecnie ferma ma ponad 110 ha z 31 kwaterami z dalszą perspektywą rozwoju. Jesteśmy wyposażeni w odłownię z poskromem oraz wagą. Zabieg odrobaczania przeprowadzamy profilaktycznie dwa razy w roku. Odłączamy cielęta od łań przed lub po rykowisku, w zależności od warunków pastwiskowych w ciągu roku. Do krycia wybieramy starannie wyselekcjonowane byki. Wszystkie byki przed rykowiskiem mają obcinane poroże.
Regularnie jelenie ważymy, sprawdzamy jałowość łań, wszystkie sztuki posiadają kolczyki. Prowadzimy dokumentację fotograficzną wszystkich byków. Latem żywienie bazuje na pastwisku lub sianokiszonce w przypadku suszy, niestety coraz częściej u nas występującej. Zimą stosujemy oprócz sianokiszonki dokarmianie: owsem, jęczmieniem, kukurydzą, granulatem mineralno-witaminowym oraz kiszonką z lucerny.
NASZA OFERTA
W ofercie posiadamy do sprzedaży, w zależności od zapotrzebowania klienta, całe tusze, półtusze i elementy z jeleni i danieli. Istnieje możliwość sprzedaży wszystkich elementów w formie świeżej lub mrożonej (głębokie mrożenie w temperaturze -18 ⁰C, termin przydatności 720 dni). Mięso jest oferowane w postaci: luz (termin przydatności dla świeżego 30 dni) lub vac (termin przydatności po rozpakowaniu jak mięsa świeżego luz).
Elementy z jeleni i danieli:
•udziec z kością lub bez kości,
•mięso na steki,
•steki z udźca,
•karkówka bez kości,
•łopatka z kością lub bez kości,
•polędwica (comber) bez kości,
•polędwiczki,
•sznycel z polędwicy (combra),
•boczek bez kości,
•gulasz Edel,
•gulasz zwykły,
•mięso na kotlety."
KONTAKT:
Ferma jeleni w Dąbrówce
BOMAFAR Sp. z o.o.
Dąbrówka 20
66-133 Klenica
tel./fax (68) 35-25-510
tel. (68) 35-25-020
Komentarze