Gościniec - pokoje gościnne i kuchnia rybna
Dodane przez:
, 23/11/2011
Ostatnia aktualizacja: 23/11/2011

Opis
Gospodarstwo położone obok jeziora Śniardwy oferuje pokoje gościnne i oryginalną kuchnię rybną. Ryby wędzone prosto z wędzarni tradycyjnej, unikalna oferta ryb marynowanych w zalewie domowej: ryby z lokalnych źródeł, przetwory wg tradycyjnych metod, bez konserwantów. Informacje ze strony www:
"ZAPRASZAMY DO GŁODOWA:
Głodowo leży w jednym z najpiękniejszych regionów Mazur. Jeżeli zamierzają Państwo naprawdę wypocząć nad jeziorem, odetchnąć zdrowym, mazurskim powietrzem, wieczorami posłuchać o ciekawej historii regionu i wielu nigdzie nie spisanych legend, a do tego lubią Państwo dobrze zjeść, w takim razie nie mogliście trafić lepiej!
Zapraszamy serdecznie do naszego domu, gdzie czekają na Państwa wygodne apartamenty i pokoje z własnymi łazienkami, a kuchnia przyciąga zapachami mistrzowsko przyrządzonych potraw. Od 5 lat cyklicznie organizujemy wieczorek „Old Jazz Głodowo" z krajowymi i zagranicznymi gwiazdami jazzu.
KUCHNIA:
Odwiedzają Nas goście na tzw. wycieczki kulinarne. Dla smakoszy ryb jest to raj dla podniebienia. W menu znajduje się:
- około 25 dań rybnych
- kilka zup rybnych (np. zupa rakowa)
- ryby smażone, pieczone, w sosach
- zapiekanki rybne ryby surowe (tatar z sandacza)
- raki na ostro lub w ziołach.
Można zamówić ryby wędzone prosto z wędzarni tradycyjnej, a do domu zabrać ryby marynowane – kilkanaście gatunków.
Od 2007 roku należymy do Europejskiego Dziedzictwa Kulinarnego „Warmia, Mazury i Powiśle" z siedzibą w Sztokholmie.
OFERTA
Czy szukacie Państwo idealnego miejsca na spędzenie kilku wolnych dni? Mamy przyjemność zaoferować Państwu coś więcej prócz wygodnych pokoi i apartamentów w domu położonym w malowniczej okolicy pięknych, mazurskich lasów i jezior.
NASZE PRODUKTY:
Przedstawiamy Państwu wspaniałą i zarazem unikalną ofertę Ryb w zalewie domowej. Ryby produkowane są metodą tradycyjną i oparte na lokalnych zasobach surowcowych. Podany wyrób nie zawiera konserwantów i znajduje się pod stałą kontrolą weterynaryjną. Forma i sposób ich przygotowania sprawiają, że końcowy efekt kulinarny jest wyśmienity. Zostało to docenione pierwszym miejscem i wieloma wyróżnieniami w konkursie: „Nasze Kulinarne Dziedzictwo":
- Leszcz w zalewie domowej
- Płoć na królewski stół
- Karaś w zalewie domowej
- Pstrąg w galarecie
- Karp w galarecie
- Sum w zalewie domowej
- Szczupak w zalewie domowej
- Okoń w zalewie domowej
- Sandacz w zalewie domowej
- Sieja w zalewie domowej
- Sielawa w zalewie domowej
- Węgorz na biało gotowany
- Węgorz wędzony w galarecie
- Węgorz smażony w zalewie domowej"
Komentarze