Gryszczeniówka - gościniec i przetwórnia
Dodane przez:
, 6/11/2011
Ostatnia aktualizacja: 6/11/2011

Opis
Gościniec oferuje potrawy kuchni tradycyjnej w oparciu o produkty lokalne. W przetwórni do nabycia soki, syropy, powidła oraz dżemy. Więcej ze strony www:
"GOŚCINIEC:
Gryszczeniówka to przytulne i urokliwe miejsce, które powstało w 2004 roku. Usytuowane jest niedaleko Poznania i urządzone w wiejskim stylu. Miejsce to zostało stworzone z myślą o tych, którzy kochają przyrodę, cenią sobie spokój, ciszę oraz tradycyjną wielkopolską kuchnię.
Kuchnia:
Naszym gościom oferujemy pyszną, tradycyjną oraz regionalną wielkopolską kuchnię. Potrawy przez nas przyrządzane są wyśmienite i charakteryzuje je mistrzowska prostota formy. Ogromną zaletą jest fakt, że korzystamy wyłącznie z produktów pochodzących z naszego gospodarstwa lub od innych gospodarzy z okolicy. Naszą rodzinną specjalnością są ręcznie robione pierogi, które cieszą się wielkim uznaniem wśród wielu zacnych osób.
Mamy następujące rodzaje pierogów: z mięsem, z kapustą i grzybami, ruskie, z serem białym na słodko, a w sezonie letnim z owocami.
W 2006 roku nasze "Pierogi z Wargowa" wpisane zostały na Listę Produków Tradycyjnych prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Od września 2009 roku należymy do Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego. Certyfikat tej sieci jest gwarancją dla Naszych Gości, że dbamy o regionalne cechy naszych dań i przetworów.
PRZETWÓRNIA:
Przetwory, które Państwu oferujemy są jedyne w swoim rodzaju, ponieważ wytwarzamy je metodami tradycyjnymi, ręcznie oraz na małą skalę. Nasze receptury są domowe, stare i sprawdzone a także bardzo proste. Rezultatem tego otrzymane produkty pozbawione są wszelkich, często stosowanych zbędnych dodatków. Przetwarzamy tylko świeże owoce i warzywa zebrane w pełni sezonu co gwarantuje najwyższą jakość, zdrowie oraz najlepszy smak i aromat!
Szczególnie polecamy :
•Sok pomidorowy – przecierowy, wyprodukowany z naturalnych polskich pomidorów gruntowych, dojrzewających w słońcu, nie z koncentratu !!!
•Powidła z węgierek – zawierają wyłącznie śliwki węgierki, powidła wysmażane są w tradycyjny sposób, przez kilka dni na wolnym ogniu, bez dodatku cukru.
•Mus jabłkowy – same jabłka, bez dodatku cukru oraz zagęszczaczy.
•Syrop z aronii – źródło najlepszych przeciwutleniaczy; chroni przed licznymi chorobami (miażdżyca, udary, opóźnia procesy degeneracji komórek, działa oczyszczająco, obniża ciśnienie, chroni trzustkę i wątrobę )
•Maliny – całe malinki w delikatnym syropie, bogactwo witaminy C, idealne do herbaty – zwłaszcza zimą, także do deserów itp.
KONTAKT
Przetwórnia Owocowo-Warzywna
tel.kom. 69 11 77 333
Biuro sprzedaży:
Wargowo II nr 87, 64-605 Wargowo
Przetwórnia:
Bogdanowo nr 79, 64-600 Oborniki Wlkp."
Komentarze