Najnowsze Wizytówki

 

24/05/2020
Jesteśmy parą (z małym pomocnikiem) uciekinierów z miasta, rozczarowani dostępnością do prawdziwej - zdrowej i żywej żywności w mieście, przenieśliśmy się na wieś, by samemu ją uprawiać. Nie mając wielkiego doświadczenia, ale z równie wielkiej potrzeby (i pasji!) uprawiamy organiczną (ekologiczną) żywność w duchu agroekologii, rolnictwa regeneratywnego oraz permakultury. Modelem naszego działania są powstające na całym świecie mikrofarmy i małe gospodarstwa (ang. market farming, market garden) produkujące żywność w sposób zrównoważony dla siebie oraz do sprzedaży bezpośredniej w formułach... Czytaj dalej »
2/04/2020
Strusia Farma w Kniewie jest miejscem wypoczynku dla dużych i małych. Gwarantujemy wypoczynek w wiejskiej odsłonie, podczas którego będzie Tobie towarzyszył wianuszek naszych zwierzaków. Oprócz działalności rekreacyjnej prowadzimy sprzedaż świeżych jaj strusich niemal przez cały rok. W wesołej atmosferze zorganizujesz u nas wycieczkę szkolną, urodziny, imprezę firmową, spotkanie z przyjaciółmi… Tutaj spotkasz się oko w oko ze strusiem afrykańskim – największym ptakiem na ziemi. Strusia Farma to również: - inne zwierzaki, które będziesz mógł nakarmić, pogłaskać a nawet przejechać... Czytaj dalej »
15/12/2019
Gospodarstwo „Siedlisko Natury” zostało założone w 2012 r. na płaskowyżu malowniczej wioski Opolnica w otoczeniu Gór Bardzkich, jako jedna z wiodących części projektu „Ekoosasda Opolnica”. Nasze pole uprawne użytkowane jest zgodnie z kryteriami rolnictwa ekologicznego. Jedynak jesteśmy „gospodarstwem wolnym od certyfikatów”. Sami dbamy o najwyższą jakość naszych produktów, dając na nie osobistą gwarancje i biorąc za nie pełną odpowiedzialność. W uprawie nie używamy żadnej agrochemii, a żyzność gleby utrzymujemy za pomocą naturalnych metod. Zajmujemy się uprawą warzyw gruntowych, głównie... Czytaj dalej »
28/08/2019
Od początku lat 80. nasza firma rozwija się w branży produkcji świeżych jaj konsumpcyjnych. Pierwszą fermę założyli Emilia i Lech Mizgier. Ferma rodziców Tomasza Mizgiera miała 500 kur, a znoszone przez nie jaja zawożono na największe w Polsce targowisko hurtowe w Katowicach. Dziś jaja z naszych ferm dostarczamy do prawie wszystkich sieci w Polsce. Dzięki dostępności naszego produktu w dużych sieciach handlowych może on trafić do tysięcy klientów. Stosujemy nowoczesne metody produkcji, dbając przy tym o środowisko naturalne. Systematycznie wypracowujemy własny zrównoważony model produkcji i... Czytaj dalej »
19/03/2019
Sklep stacjonarny i internetowy ze zdrową żywnością. Posiadamy szeroki asortyment bakali, kawy, herbat, miodów, suplementów, przypraw, ziaren, ziół, olejów, soków, przeetworów owocowych, warzywnych, nabiału, kiszonek, ryb, wędlin i innych produktów. Zapraszamy do zapoznania się z asortymentem na naszej stronie internetowej www.szafransklep.pl Czytaj dalej »
12/02/2019
Serowarnia "Sery z Puszczy Białowieskiej" znajduje się w Hajnówce w woj. podlaskim na skraju jedynego lasu naturalnego w Europie! Puszcza Białowieska to szczególny obszar, który cechuje wyjątkowa bioróżnorodność oraz rządzą odwieczne prawa przyrody niezmienione przez człowieka. Wszystko to powoduje, iż produkty z naszego regionu są zdrowe, smaczne i naturalne. Nasze sery powstają ze świeżego krowiego mleka prosto z udoju. Poza naturalną i wegetariańską podpuszczką , solą serowarską, specjalnymi szczepami bakterii mlekowych i ekologicznymi ziołami, nie zawierają żadnych sztucznych dodatków.... Czytaj dalej »
7/02/2019
Jesteśmy producentem pieczywa prozdrowotnego z długą tradycją w dziedzinie wyrobów piekarskich sprzyjających zdrowiu. Nasze wypieki cechuje prostota, najwyższa jakość, a nasze wypieki nie są niczym wzbogacane, kierujemy się klasyką. Spożywając nasze pieczywo ma się wrażenie, że robi się coś dobrego dla organizmu. W BioPiekarni wszystko powstaje na miejscu, a poza pieczywem, można rozkoszować się wysokiej klasy kawą, którą świetnie uzupełnią wypiekane na miejscu ciasta - wegańskie, bezglutenowe czy bez cukru. Ponadto można skosztować robionych na miejscu kanapek, tortilli lub jogurtów, a na... Czytaj dalej »
29/12/2018
Piekarnia ekologiczna Chlebio zajmuje się wypiekiem wyłącznie ekologicznego pieczywa. Od listopada 2018 mamy certyfikat ekologiczny na cały asortyment Wyróżniamy się tym, że nie pieczemy niczego z pszenicy a podstawowymi mąkami w naszej piekarni są orkiszowa i żytnia. Wypiekamy również pieczywo z tak unikalnych zbóż jak samopsza i płaskurka. Jesteśmy członkiem Stowarzyszenia Polska Ekologia. Czytaj dalej »
28/12/2018
Certyfikowane Gospodarstwo Ekologiczne z Lubelszczyzny. Zdrowa żywność prosto od rolnika. W ofercie mamy: PRZETWORY Z OWOCÓW( bez cukru jak i z cukrem): Malina, Czarna Porzeczka, Aronia,Borówka Amerykańska ,Jabłka ,Truskawka,Wiśnia, Bez czarny SOKI: z cukrem i bez cukru ,KOMPOTY i SYROPY; DŻEMY: z cukrem i bez cukru,MUSY owocowe ,SORBETY, GALARETKI, OCET WINNY(porzeczkowy,malinowy,jabłkowy ,winogronowy,wiśniowy,nagietkowy,koperkowy z kawiatu bzu czarnego; PRZECIERY owocowe bez cukru,owoce w soku własnym NALEWKI Warzywa : czerwone buraki, marchew , pietruszka, ziemniaki... Czytaj dalej »
16/11/2018
Najlepsza pierogarnia w Poznaniu zaprasza na smakowite dania kuchni domowej. W ofercie znajdują się: - pierogi szpinakowe - pierogi z sosem koperkowo-pomidorowym - pierogi z jabłkami i cynamonem, - pierogi z wiśniami, - pierogi z serem, - pierogi na słodko - pierogi na słono (ruskie, z mięsem, z kapustą i grzybami) Dodatkowo również: - placki ziemniaczane, - kotlety de volaille, - spaghetti, - krokiety Istnieje możliwość zamówienia na wynos. Czytaj dalej »

Strony