Najnowsze Wizytówki

 

17/07/2017
Wytwarzamy produkty z mięsa z gęsi w oparciu o przepisy ustawy o rolniczym handlu detalicznym. Oferta: półgęsek, pasztet z gęsi żołądki gęsie w galarecie kiełbasa z gęsi smalec smarowidło gęsie uda w słoiku gęś tuszka mrożona nogi mrożone piersi gęsi mrożone skrzydła korpusy szyje Czytaj dalej »
10/07/2017
Od ponad 14 lat jestem związana ze sportem jestem trenerem personalnym oraz instruktorem fitnessu. Zdrowe, świadome odżywianie idzie oczywiście w parze. Zajmuję się pieczeniem chlebka od dłuższego czasu. Wypiek jest domowy, ręcznie wyrabiany-na zakwasie.Moja przydomowa piekarnia mieści niedaleko Poznania w miejscowości Więckowice. W swojej ofercie posiadam różne rodzaje chleba: orkiszowy,graham,żytni,pszenno-żytni,razowy,chleb z wiesiołka,dyniowy,gryczany,jaglany,Również z dodatkami: kozieradka,oliwki czarnr,zielone,czarnuszka,orzech włoski,słonecznik,siemię lniane,dynia.ostropest.... Czytaj dalej »
30/06/2017
Od 1980 roku przetwarzamy warzywa, owoce i grzyby. Proponujemy Państwu ręcznie pakowane przetwory z pasją. W naszej ofercie prym wiodą: pieczarki marynowane, ogórki kiszone, kapusta kiszona, buraki tarte, sałatka grillowa, sałatka prowansalska. Na życzenie - obieramy i próżniowo pakujemy warzywa. Zdanpol III to tradycyjna produkcja i nowoczesne podejście do potrzeb Klienta. Jesteśmy małą przetwórnią, ale możemy naprawdę dużo zrobić! Każde zlecenie traktujemy z odpowiednią starannością. Zapraszamy do współpracy oraz do korzystania z naszej oferty. Czytaj dalej »
9/05/2017
Kozie specjały z wiejskiej zagrody to małe gospodarstwo rolne oferujące nabiał wytworzony tylko i wyłącznie z mleka koziego z własnego stada. Wraz z mężem działamy w branży gastronomicznej ponad 10 lat, do serowarstwa podchodzimy z ogromną pasją. Nasze zwierzęta tworzą grupę do 25 osobników. Dzięki temu żadna koza nie jest anonimowa, znamy się bardzo dobrze ! Serki tworzymy z prostych składników: mleko, bakterie mlekowe- jeśli są potrzebne, zioła lub dodatki. Pomysł na sprzedaż serów pojawił się w naszych głowach gdy sami nie byliśmy w stanie przerobić mleka z ciągle powiększającego... Czytaj dalej »
23/04/2017
Dobra Chata karmi produktami z własnego gospodarstwa, przede wszystkim kozim serem wytwarzanym z MLEKA SUROWEGO pozyskanego we własnym stadku. Wyłącznie ręcznie wytwarzamy sery kwasowo-podpuszczkowe, miękkie, pleśniowe. Pieczemy chleb, robimy przetwory warzywne i owocowe. Serwujemy jaja od naszych kur, mięso z własnego gospodarstwa i sąsiadów, warzywa i owoce z naszego ogrodu. Moszcz z własnych jabłek nastawiamy na cydr, wyjątkowy- żywy i pełen witamin. Gotujemy prosto, sezonowo, zdrowo i bezpretensjonalnie, aby wykorzystać pełnię smaku płynącego z natury. W ciągłej sprzedaży oferujemy... Czytaj dalej »
20/04/2017
Z wielką przyjemnością przedstawiamy Państwu "Pasieke na Zastawiu". Nasza Pasieka znajduje się na terenie Doliny Karpia. Oferuje produkty pszczele takie jak: Miód: - rzepakowy, - wielokwiatowy, - lipowy, - nawłociowy, - spadziowy, oraz: - pyłek kwiatowy, - kit pszczeli - pierzga, - mleczko pszczele (na zamówienie) Więcej informacji na stronie http://www.pszczela.strefa.pl Kontakt: Pasieka na Zastawiu ul. Miodowa 57 32-607 Polanka Wielka tel: 516 464 086 e-mail: pszczela.strefa@gmail.com Czytaj dalej »
6/04/2017
Prowadzimy niewielkie, hodowlane gospodarstwo na Żuławach. Warzymy sery z mleka naszych kóz, które hodujemy z pasją i miłością, karmimy naturalnym dla kóz pożywieniem dbając o ich dobrostan i kozie potrzeby. Nasza hodowla utrzymana jest w trybie ekstensywnym, przyjaznym zwierzętom. Zdrowe, zadbane i nie prze-eksploatowane kozy odwdzięczają się nam zdrowym i pożywnym mlekiem, z którego warzymy sery, dbając o ich najwyższą jakość. Oferujemy sery podpuszczkowe czyste i z dodatkami ziół, zwarowe - ricottę, kwasowe czyli twaróg oraz twarde sery kozie. Oferta cały czas jest rozszerzana. Wytwarzamy... Czytaj dalej »
23/03/2017
Eko-vita to mała, rodzinna firma z 25-letnią tradycją zajmująca się produkcją dań gotowych, naleśników, krokietów i pierogów. Oferujemy szeroki asortyment produktów smakujących jak wyroby domowe, począwszy od pierogów w wersji na słodko (z owocami, z serem, z kaszą jaglaną) i wytrawnie (z mięsem, z dziczyzną, z kapustą) a skończywszy na ulubionych daniach kuchni polskiej (delikatne gołąbki ze słodkiej kapusty, sycąca fasolka po bretońsku czy pyszne buraczki zasmażane). Nasze produkty są w 100% naturalne, sporządzane według tradycyjnej, domowej receptury, bez dodatku "ulepszaczy" (... Czytaj dalej »
13/03/2017
Smakownia to mała manufaktura chleba i innych wypieków. Proponujemy zdrowe chleby bez chemii z naszej domowej piekarni i ciasta osobiście przez nas robione. Chleby, które pieczemy to m.in. * żytni razowy na zakwasie (skład: 60% mąka żytnia razowa, 20% mąka żytnia chlebowa, 20% mąka pszenna razowa + słonecznik, zakwas, woda,sól) * orkiszowo - żytni na zakwasie (skład: 50% mąka orkiszowa, 50% mąka żytnia razowa + zakwas, woda,sól) *otrębus - jest to chleb na drożdżach z mąki pszennej chlebowej z dużą zawartością otrębów i płatków owsianych *bagieta - buła pszenna na drożdżach... Czytaj dalej »
9/03/2017
Jesteśmy firmą z Czarnego Dunajca na Podhalu - zajmująca się produkcją naturalnych wyrobów serowych z mleka krowiego. W naszej ofercie znajdziecie Państwo takie wyroby jak: - Walec biały - Walec wędzony - Gałka średnia biała (gołka) - Gałka średnia wędzona - Gałka mała biała (gołka) - Gałka mała wędzona - Serki białe i serki wędzone - Korbacze białe i wędzone (korboce). Nasze sery wyrabiamy ręcznie, zgodnie ze starą recepturą góralską przekazywaną z pokolenia na pokolenie w Czarnym Dunajcu na Podhalu. Proces wyrobu wygląda dokładnie tak samo jak produkcja tradycyjnych... Czytaj dalej »

Strony