Najnowsze Wizytówki

 

23/03/2017
Eko-vita to mała, rodzinna firma z 25-letnią tradycją zajmująca się produkcją dań gotowych, naleśników, krokietów i pierogów. Oferujemy szeroki asortyment produktów smakujących jak wyroby domowe, począwszy od pierogów w wersji na słodko (z owocami, z serem, z kaszą jaglaną) i wytrawnie (z mięsem, z dziczyzną, z kapustą) a skończywszy na ulubionych daniach kuchni polskiej (delikatne gołąbki ze słodkiej kapusty, sycąca fasolka po bretońsku czy pyszne buraczki zasmażane). Nasze produkty są w 100% naturalne, sporządzane według tradycyjnej, domowej receptury, bez dodatku "ulepszaczy" (... Czytaj dalej »
13/03/2017
Smakownia to mała manufaktura chleba i innych wypieków. Proponujemy zdrowe chleby bez chemii z naszej domowej piekarni i ciasta osobiście przez nas robione. Chleby, które pieczemy to m.in. * żytni razowy na zakwasie (skład: 60% mąka żytnia razowa, 20% mąka żytnia chlebowa, 20% mąka pszenna razowa + słonecznik, zakwas, woda,sól) * orkiszowo - żytni na zakwasie (skład: 50% mąka orkiszowa, 50% mąka żytnia razowa + zakwas, woda,sól) *otrębus - jest to chleb na drożdżach z mąki pszennej chlebowej z dużą zawartością otrębów i płatków owsianych *bagieta - buła pszenna na drożdżach... Czytaj dalej »
9/03/2017
Jesteśmy firmą z Czarnego Dunajca na Podhalu - zajmująca się produkcją naturalnych wyrobów serowych z mleka krowiego. W naszej ofercie znajdziecie Państwo takie wyroby jak: - Walec biały - Walec wędzony - Gałka średnia biała (gołka) - Gałka średnia wędzona - Gałka mała biała (gołka) - Gałka mała wędzona - Serki białe i serki wędzone - Korbacze białe i wędzone (korboce). Nasze sery wyrabiamy ręcznie, zgodnie ze starą recepturą góralską przekazywaną z pokolenia na pokolenie w Czarnym Dunajcu na Podhalu. Proces wyrobu wygląda dokładnie tak samo jak produkcja tradycyjnych... Czytaj dalej »
7/03/2017
OFERTA. Pasieka Siedlisko – Henryk Zaremba, Stary Wielisław 6, 57-300 Kłodzko, numer weterynaryjny : 02085601, tel. kont. 608 272 127. mail : pasiekasiedlisko.hz@gmail.com lub henrykzaremba@sudeckiemiody.com facebook: Sudeckie Miody Kotliny Kłodzkiej lub Pasieka Siedlisko Henryk Zaremba WZOROWA PASIEKA DOLNOŚLĄSKIEGO ZWIĄZKU PSZCZELARZY W 2015 R. Oferujemy naturalne miody odmianowe z terenów leśnych jak i uprawnych, z miejsc gdzie brak przemysłu i czyste zdrowe powietrze zapewniają prawidłowy rozwój rodzinom pszczelim oraz sprzyjają pozyskaniu najwyższej jakości miodu. W naszej... Czytaj dalej »
18/02/2017
Zakład Serowarski "SALWASER" działający w otulinie Narwiańskiego Parku Narodowego ma do zaoferowania sery dojrzewające podpuszczkowe z mleka krowiego bez dodatku chemii, bez GMO. Serowarnia jest pod kontrolą weterynaryjną. Sery wytwarzane są z własnego mleka: dojrzewające, wędzone i typu "ricotta". Wystawiam faktury vat. Tel. 512 562 573. g.salwa@onet.eu https://web.facebook.com/salwagrazyna/ Zapraszam! Czytaj dalej »
12/02/2017
Witam, od lat pozyskuje wode brzozowa z wlasnych drzew, jest nieporownywalnie bardziej wartosciowa niz pasteryzowane komercyjne wody brzozowe z dodatkiem cukru i wody. Zbliza sie sezon ... niestety trwa on tylko kilka tygodni marzec-kwiecien (zalezy jak naturze lezy). Chcialbym zainteresowac was moja oferta: Woda brzozowa swieza dostarczona do klienta w ciagu kilkunastu godzin od "zbioru". Jesli byloby zainteresowanie chetnie bym zaopatrzyl indywidualnych odbiorcow badz tez grupy w wiekszych aglomeracjach. Posiadam potencjal i mozliwosci by dac wam zkosztowac troche cudu natury... Czytaj dalej »
6/02/2017
PROSTO OD ROLNIKA BEZ POŚREDNIKA! Jesteśmy małym gospodarstwem rolnym, w którym zajmujemy się uprawą malin. Nasze gospodarstwo położone jest na obszarach NATURA 2000. Do ochrony i odżywiania roślin stosujemy naturalne nawozy na bazie ziół, które sami robimy. Uprawiamy owoce w sposób naturalny i przyjazny dla środowiska. Dużą wagę przykładamy do walorów smakowych i jakościowych, by były jak najzdrowsze, o czym świadczy zadowolenie naszych klientów, które przekłada się na długofalową współpracę. Oferujemy Państwu naturalny sok z malin 100% bez cukru, wody czy innych dodatków... Czytaj dalej »
14/12/2016
Prowadzimy 60 ha. gosp. w centralnej Polsce, niedaleko warszawy w którym królują owce. Pasą się na kilkudziesięciu hektarach ogrodzonych pastwisk, co sprawia że ich mięso posiada bardzo wysokie walory odżywcze i zdrowotne a system hodowli jest bardzo przyjazny zwierzętom i naturalny. Posiadamy kilka ras w tym 2 objęte Programem Ochrony Zasobów Genetycznych- tj. prymitywną Wrzosówkę, której mięso przypomina dziczyznę i szlachetniejszą Corriedale. Posiadamy także krzyżówki ras mięsnych- w sumie kilkaset matek. Jagnieta ubijane są w pobliskiej ubojni w różnych wagach, w zależności od potrzeb. W... Czytaj dalej »
1/12/2016
Nasze niewielkie gospodarstwo (13ha) położone jest w miejscowości Kamień, 25km od Gdyni. Certyfikat rolnictwa ekologicznego otrzymaliśmy w 2006 roku. Zajmujemy się ekologiczną hodowlą krów mlecznych, owiec z jagniętami i kur, a także uprawą zbóż, ziemniaków i innych warzyw. W ciągłej sprzedaży oferujemy krowie mleko, jaja od kur zwykłych i od zielononóżek, ziarna zbóż oraz warzywa. Pełną ofertę-zarazem dostępną w danym czasie- podamy po skontaktowaniu się pod: wojciechgrin@poczta.fm lub tel. kom.720 263 549. Czytaj dalej »
24/10/2016
Polskie Specjały powstały jako efekt poszukiwań tego, co dobre, proste, naturalne, a jednak tak ciężko dostępne. Obecnie wielkie zakłady mięsne produkują wędliny pozbawione smaku, jaki kojarzy nam się z dzieciństwem. Chociaż rynek wędlin tradycyjnie wędzonych jest coraz większy i bardzo dynamicznie się rozwija, a duże przedsiębiorstwa wędliniarskie oferują linie premium, które są dostępne w dużych sklepach, to niestety, przy skali takiej produkcji, nie można mówić o procesie powstawania tych wyrobów jako całkowicie tradycyjnym. Co więcej, bardzo często produkty te „malowane” są... Czytaj dalej »

Strony