jaworski

16/09/2020
ORkiszowa kRAina - Gospodarstwo Rolne „Serce”. Jesteśmy rodzinnym gospodarstwem o niewielkim areale uprawnym. Od 2004 roku zajmujemy się uprawą orkiszu, odmiana Oberkulmer Rotkorn. Orkisz jest prastarym zbożem, nie daje się krzyżować z innymi zbożami oraz modyfikować genetycznie. Niedobrze znosi sztuczne nawożenie, wobec tego nie jest atrakcyjny dla „nowoczesnego rolnictwa”. Kłos orkiszu jest bardzo mocno pokryty łuską, która otacza ziarno i skutecznie chroni je przed szkodliwym promieniowaniem słonecznym, insektami, a także zanieczyszczeniami środowiska. Orkisz uprawiamy bez... Czytaj dalej »
16/09/2020
Jesteśmy rodzinnym gospodarstwem o niewielkim areale uprawnym. Od 2004 roku zajmujemy się uprawą orkiszu, odmiana Oberkulmer Rotkorn. Orkisz jest prastarym zbożem, nie daje się krzyżować z innymi zbożami oraz modyfikować genetycznie. Niedobrze znosi sztuczne nawożenie, wobec tego nie jest atrakcyjny dla „nowoczesnego rolnictwa”. Kłos orkiszu jest bardzo mocno pokryty łuską, która otacza ziarno i skutecznie chroni je przed szkodliwym promieniowaniem słonecznym, insektami, a także zanieczyszczeniami środowiska. Orkisz uprawiamy bez stosowania jakiekolwiek chemii. Orkisz – pomocny... Czytaj dalej »
16/09/2020
ORkiszowa kRAina - Gospodarstwo Rolne „Serce”. Jesteśmy rodzinnym gospodarstwem o niewielkim areale uprawnym. Od 2004 roku zajmujemy się uprawą orkiszu, odmiana Oberkulmer Rotkorn. Orkisz jest prastarym zbożem, nie daje się krzyżować z innymi zbożami oraz modyfikować genetycznie. Niedobrze znosi sztuczne nawożenie, wobec tego nie jest atrakcyjny dla „nowoczesnego rolnictwa”. Kłos orkiszu jest bardzo mocno pokryty łuską, która otacza ziarno i skutecznie chroni je przed szkodliwym promieniowaniem słonecznym, insektami, a także zanieczyszczeniami środowiska. Orkisz uprawiamy bez... Czytaj dalej »
16/09/2020
ORkiszowa kRAina - Gospodarstwo Rolne „Serce”. Jesteśmy rodzinnym gospodarstwem o niewielkim areale uprawnym. Od 2004 roku zajmujemy się uprawą orkiszu, odmiana Oberkulmer Rotkorn. Orkisz jest prastarym zbożem, nie daje się krzyżować z innymi zbożami oraz modyfikować genetycznie. Niedobrze znosi sztuczne nawożenie, wobec tego nie jest atrakcyjny dla „nowoczesnego rolnictwa”. Kłos orkiszu jest bardzo mocno pokryty łuską, która otacza ziarno i skutecznie chroni je przed szkodliwym promieniowaniem słonecznym, insektami, a także zanieczyszczeniami środowiska. Orkisz uprawiamy bez... Czytaj dalej »
16/09/2020
ORkiszowa kRAina - Gospodarstwo Rolne „Serce”. Jesteśmy rodzinnym gospodarstwem o niewielkim areale uprawnym. Od 2004 roku zajmujemy się uprawą orkiszu, odmiana Oberkulmer Rotkorn. Orkisz jest prastarym zbożem, nie daje się krzyżować z innymi zbożami oraz modyfikować genetycznie. Niedobrze znosi sztuczne nawożenie, wobec tego nie jest atrakcyjny dla „nowoczesnego rolnictwa”. Kłos orkiszu jest bardzo mocno pokryty łuską, która otacza ziarno i skutecznie chroni je przed szkodliwym promieniowaniem słonecznym, insektami, a także zanieczyszczeniami środowiska. Orkisz uprawiamy bez... Czytaj dalej »
16/09/2020
Mąka orkiszowa biała typ 650 1kg ORkiszowa kRAina - Gospodarstwo Rolne „Serce”. Jesteśmy rodzinnym gospodarstwem o niewielkim areale uprawnym. Od 2004 roku zajmujemy się uprawą orkiszu, odmiana Oberkulmer Rotkorn. Orkisz jest prastarym zbożem, nie daje się krzyżować z innymi zbożami oraz modyfikować genetycznie. Niedobrze znosi sztuczne nawożenie, wobec tego nie jest atrakcyjny dla „nowoczesnego rolnictwa”. Kłos orkiszu jest bardzo mocno pokryty łuską, która otacza ziarno i skutecznie chroni je przed szkodliwym promieniowaniem słonecznym, insektami, a także zanieczyszczeniami... Czytaj dalej »
12/10/2016
Witam, mam do zaoferowania pyszny ser podpuszczkowy wytwarzany samodzielnie, z mleka od krów wypasanych na pastwiskach Gór Kaczawskich , z dala od ruchliwych tras, na czystym powietrzu w otoczeniu pięknych pól i lasów. Do zrobienia sera używam tylko mleka, soli i podpuszczki mikrobiologicznej oraz aromatycznych ziół i naturalnych przypraw. 1.ser podpuszczkowy naturalny śmietankowy, bez dodatków 2. ser z suszonymi pomidorami i bazylią 3. ser z czubryca zieloną 4. ser z kolorowym pieprzem 5. ser z czosnkiem niedźwiedzim 5. ser z tymiankiem 6. ser z kozieradką 7. ser z żurawiną... Czytaj dalej »
29/04/2013
Posiadam umiejętność wytwarzania wędlin w szerokim asortymencie oraz wypieku pieczywa z pełnego przemiału na zakwasie. Z przyczyn finansowych nie jestem w stanie prowadzić legalnej produkcji i sprzedaży.Zapraszam do współpracy osoby mające pomysł i środki na sensowne wykorzystanie moich atutów. Kontakt telefoniczny : 603 234 902 Czytaj dalej »
Subskrybuj jaworski