Mazowieckie

17/09/2018

Oferuję niefiltrowany i niepasteryzowany ocet jabłkowy z "matką octową", ze starych odmian jabłoni ponad 50-cio letniego, własnego sadu jabłoniowego. Ocet wytwarzany jest metodą tradycyjną bez żadnych dodatków. Właściwości octu jabłkowego, produkowanego tą metodą, są szeroko opisywane w literaturze medycznej oraz kulinarnej.
Ocet można nabyć w detalu poprzez sklep na mojej stronie internetowej www.ekonuta.pl. Przy większych ilościach proszę o kontakt poprzez formularz kontaktowy na stronie internetowej bądź telefonicznie.

11/07/2018

Olej z czarnuszki tłoczony na zimno, nieoczyszczony, nierafinowany. Zawiera kwasy tłuszczowe omega-6 i omega-9 jak również tymochinon, dzięki któremu ma działanie przeciwzapalne, przeciwbólowe, przeciwnowotworowe, chroni również nerki i wątrobę. Zwalcza stany zapalne w organiźmie i na skórze, wzmacnia system immunologiczny. Zapewnia witalność i jasność umysłu.
Nie sposób wymienić wszystkich zalet czarnuszki, ale najważniejsze z nich to:

Doskonale wzmacnia układ immunologiczny.
Poprawia funkcjonowanie układu odpornościowego.
Posiada wyjątkowe działanie jako środek przeciwalergiczny.
Obecny w oleju z czarnuszki tymochinon blokuje wytwarzanie histaminy (białka odpowiedzialnego za reakcje alergiczne).
Zmniejsza reakcje i łagodzi objawy na pojawiające się w naszym otoczeniu alergeny.
Pomaga w dolegliwościach żołądkowych takich jak grypa żołądkowa, nieżyt żołądka, refluks oraz wrzody żołądka czy dwunastnicy.
Pozytywnie wpływa na przemianę materii i poprawia trawienie.

Więcej informacji na stronie
https://olej-istny.pl/Olej-z-czarnuszki-c14

Zapraszam do zakupu

11/07/2018

Olej lniany jest najbogatszym w naszej strefie klimatycznej roślinnym źródłem kwasów α-linolenowych, tj. omega-3, które odgrywają ogromną rolę w organiźmie będąc budulcem każdej komórki. Włączenie oleju lnianego do diety znakomicie wpływa na kondycję naszego całego organizmu począwszy od pojedynczej komórki, poprzez układ krwionośny, pokarmowy, odpornościowy, rozrodczy aż po skórę, włosy i paznokcie.

Więcej informacji na stronie
https://olej-istny.pl/Olej-lniany-c16

Zapraszam do zakupu

11/07/2018

Olej z ostropestu plamistego uzyskujemy ze sprawdzonych nasion najwyższej jakości, metodą tłoczenia na zimno. Zawsze z pierwszego tłoczenia, nieoczyszczony, nierafinowany i zawsze świeży. Dzięki tłoczeniu na zimno zachowuje najcenniejsze właściwości nasion. Naturalny smak i aromat, bez konserwantów, sztucznych dodatków i barwników.

Ostropest plamisty dzięki zawartości sylimaryny, która wykazuje właściwości przeciwzapalne, obniża cholesterol i ma pozytywne działanie w leczeniu chorób wątroby, która często jest otłuszczona, obciążona złą dietą, nadużywaniem alkoholu lub regularnym zażywaniem leków.

Zapraszam do zakupu

https://olej-istny.pl/Olej-z-ostropestu-c18

8/06/2018

Krzyca, kszyca, żyto świętojańskie, żyto leśne (Secale montanum Guss.)

Zgodnie z informacjami zgromadzonymi w Polskim Atlasie Etnograficznym, krzyca pochodzi z Karpat i jest powszechnie uważana za jedną z najstarszych odmian żyta. W połowie XIX stulecia na nizinach krzycę zaczęły wypierać uszlachetnione odmiany żyta. Obecnie w Polsce uprawiają ją jedynie leśne koła łowieckie, głównie na Podhalu i w województwie kujawsko-pomorskim oraz nieliczni rolnicy ekologiczni. Dawniej z krzycy przyrządzano mąkę, ze względu na walory: charakterystyczny ciemny kolor i łagodny słodki smak. Dodatek mąki z krzycy nadaje wypiekom oraz kluskom delikatności w smaku, co sprawia, że produkty z niej wytworzone zachowują długo świeżość. W wieku XIX była powszechnie uprawiana w Europie Środkowej.

Do przygotowania PraChlebów z krzycy wykorzystujemy TYLKO naturalne BIO składniki: zakwas żytni (śruta żytnia i woda), śruty: z krzycy, z owsa, jęczmienia i prosa, wodę i sól kamienna spożywcza niejodowana.

Chleby przygotowywane na zakwasie i śrutach mają wysoką wartość odżywczą. Zawierają witaminy oraz mikro i makroelementy zawarte w ziarnach zbóż, ponadto w czasie fermentacji kwasowej ciasta wytwarzają się witaminy z grupy B, a naturalnie występujące witaminy są mniej wrażliwe na działanie wysokiej temperatury. Minerały i witaminy zawarte są w ziarnach zbóż związane są z kwasem fitynowym w wyniku czego są NIEPRZYSWAJALNE dla organizmu. Tylko podczas ukwaszania ciasta dochodzi do uwolnienia tych składników, dzięki czemu mogą one być wchłaniane przez organizm. PraChleby z krzycy są przygotowywane na zakwasie, dlatego zawierają dużo więcej i lepiej przyswajalnych składników mineralnych i witamin niż pieczywo produkowane na drożdżach.

Krzyca stanowi odmianę żyta, zatem jest źródłem węglowodanów, tłuszczów, błonnika, witamin z grupy B, witaminy E i minerałów, takich jak potas, wapń, cynk i mangan.

Potencjalne właściwości prozdrowotne krzycy:

- usprawnia trawienie i pracę układu pokarmowego;
- wzmacnia mięśnie dzięki zawartości minerałów, przede wszystkim potas;
- chroni organizm przed działaniem wolnych rodników;
- obniża ryzyko wystąpienia chorób układu krążenia.

Masa netto: 500 g

Składniki:

zakwas żytni – (śruta żytnia bio + woda)
śruta z kszycy bio
śruta z owsa bio
śruta z jęczmienia bio
śruta z prosa bio
nasiona dyni bio
nasiona słonecznika bio
nasiona siemienia lnianego bio
woda
sól kamienna spożywcza niejodowana

WIĘCEJ INFORMACJI AN STRONIE WWW.PRACHLEB.PL LUB POD NUMEREM TELEFONU 577579590

8/06/2018

Samopsza (Triticum monococcum L.)

Pszenica samopsza uprawiana była na obszarach od Atlantyku po Persję. Jej naturalny zasięg obejmuje regiony Kau­kazu, Iranu, Afganistanu, Azji Mniejszej oraz Bałkanów. Obecnie uprawiana jest w gó­rzystych terenach Zakaukazia.

PraChleby otrzymywane z samopszy mają delikatny orzechowy smak i charakterystyczną żółto-brązową barwę, co jest spowodowane znacznie wyższą, niż w pszenicy zwyczajnej zawartością karotenoidów.

Do przygotowania PraChlebów z samopszy wykorzystujemy TYLKO naturalne BIO składniki: zakwas żytni (śruta żytnia i woda), śruty: z samopszy, z owsa, jęczmienia i prosa, wodę i sól kamienna spożywcza niejodowana.

Chleby przygotowywane na zakwasie i śrutach mają wysoką wartość odżywczą. Zawierają witaminy oraz mikro i makroelementy zawarte w ziarnach zbóż, ponadto w czasie fermentacji kwasowej ciasta wytwarzają się witaminy z grupy B, a naturalnie występujące witaminy są mniej wrażliwe na działanie wysokiej temperatury. Minerały i witaminy zawarte w ziarnach zbóż związane są z kwasem fitynowym, w wyniku czego są NIEPRZYSWAJALNE dla organizmu. Tylko podczas ukwaszania ciasta dochodzi do uwolnienia tych składników, dzięki czemu mogą one być wchłaniane przez organizm. PraChleby z samopszy są przygotowywane na zakwasie, dlatego zawierają dużo więcej i lepiej przyswajalnych składników mineralnych i witamin niż pieczywo produkowane na drożdżach.

Właściwości samopszy:

- w połączeniu z wodą ziarna zwiększają swoją objętość ponad trzykrotnie, co zapewnia poczucie sytości jeszcze długo po spożyciu
posiłku;
- jest bo­gata w związki odżywcze: białka, lipidy, witaminy z grupy B;
- zawiera niewystępu­jące w pszenicy, czy nawet orkiszu amino­kwasy egzogenne: fenyloalaninę, tyrozynę, metioninę i izoleucynę,
których nasz organizm nie jest w stanie wytworzyć samodzielnie – musimy je dostarczać wraz z pożywieniem. Aminokwasy te
wpływają na sprawne funkcjo­nowanie układu nerwowego;
- zawiera znaczne ilości antyoksydantów i składników mineralnych: magnez, fosfor i wapń, żelazo, potas, cynk i mangan;
dużo błonnika i β-gluka­nów, które regulują stężenie cholestero­lu i cukru we krwi;
- zawiera około 50% więcej białka w tym i glutenu, niż pszenica zwyczajna, przy czym gluten ma inną budowę, niż ten zawarty w
pszenicy zwyczaj­nej. Niektóre badania naukowe wskazują, że gliadyny zawarte w glutenie samopszy nie są tak bardzo toksyczne,
jak te zawarte w pszenicy zwyczajnej, przez co gluten samopszy wykazuje niską toksyczność, co stwarza potencjalną możliwość
stosowania w diecie osób cierpiących na nietolerancję glutenu. W tej kwestii zawsze zalecana jest ostrożność.
kilkukrotnie wyższą zawartość karotenoidów, niż pszenica zwyczajna, w szczególności luteiny i zeaksantyny, które
odpowiedzialne są za prawidłowe funkcjonowanie narządów wzroku;
- wysoki udział kwasów nienasyconych, które stanowią nawet 83% sumy wszystkich kwasów tłuszczowych.

Masa netto: 500 g

Składniki:

zakwas żytni – (śruta żytnia bio + woda)
śruta z samopszy bio
śruta z owsa bio
śruta z jęczmienia bio
śruta z prosa bio
nasiona dyni bio
nasiona słonecznika bio
nasiona siemienia lnianego bio
woda
sól kamienna spożywcza niejodowana

WIĘCEJ INFORMACJI AN STRONIE WWW.PRACHLEB.PL LUB POD NUMEREM TELEFONU 577579590

8/06/2018

Płaskurka (Triticum dicoccon)

Na podstawie badań archeologicznych wiemy, że płaskurka była znana ludzkości już około 10 tysięcy lat p.n.e. Wywodzi się z rejonu Żyznego Półksiężyca, który obejmował ziemie należące do Egiptu, Palestyny, Syrii i Mezopotamii. Po raz pierwszy została udomowiona ok. 9 800-8 800 lat p.n.e. w południowo-wschodniej Turcji. Do Europy płaskurka prawdopodobnie dotarła około 3 400 lat p.n.e. Ponieważ płaskurka ma rozbudowany system korzeniowy i grubą łodygę, dlatego doskonale sprawdzała się w chłodnym klimacie północno-wschodniej części Europy. W czasach rzymskich płaskurka nosiła nazwę „farro medio”, samopsza „farro piccolo”, natomiast orkisz „farro grande”. Obecnie płaskurka jest uprawiana przede wszystkim na górskich terenach w Armenii, Maroku, Hiszpanii, Albanii i Turcji.

PraChleby otrzymywane z płaskurki mają delikatny orzechowy smak, który docenią wszyscy koneserzy zdrowego pieczywa, charakterystyczną ciemną barwę spowodowaną występowaniem magnezu, fosforu czy wapnia oraz lekko wilgotny miękisz.

Produkty wytworzone z płaskurki rozgrzewają organizm, wspomagając krążenie krwi i podnosząc odporność, dlatego zalecane są szczególnie w okresie jesienno-zimowym.

Do przygotowania PraChlebów z płaskurki wykorzystujemy TYLKO naturalne BIO składniki: zakwas żytni (śruta żytnia i woda), śruty: z płaskurki, z owsa, jęczmienia i prosa, wodę i sól kamienna spożywcza niejodowana.

Chleby przygotowywane na zakwasie i śrutach mają wysoką wartość odżywczą. Zawierają witaminy oraz mikro i makroelementy zawarte w ziarnach zbóż, ponadto w czasie fermentacji kwasowej ciasta wytwarzają się witaminy z grupy B, a naturalnie występujące witaminy są mniej wrażliwe na działanie wysokiej temperatury. Minerały i witaminy zawarte w ziarnach zbóż związane są z kwasem fitynowym, w wyniku czego są NIEPRZYSWAJALNE dla organizmu. Tylko podczas ukwaszania ciasta dochodzi do uwolnienia tych składników, dzięki czemu mogą one być wchłaniane przez organizm. PraChleby z płaskurki są przygotowywane na zakwasie, dlatego zawierają dużo więcej i lepiej przyswajalnych składników mineralnych i witamin, niż pieczywo produkowane na drożdżach.

Płaskurka należy do naj­mniej kalorycznych zbóż (335 kcal/100 g), gdyż w połączeniu z wodą ziarna zwiększają swoją objętość ponad trzykrotnie, co zapewnia poczucie sytości jeszcze długo po spożyciu posiłku.

Ziarna płaskurki zawierają:

- znaczną ilość błonnika i β-gluka­nów, które regulują stężenie cholestero­lu i cukru we krwi;
- około 50% więcej białka niż pszenica zwyczajna;
- od 3 do 4 razy więcej β-karotenu, czyli prowitaminy A, niż w pszenicy zwyczajnej;
- dwa razy więcej łatwo przyswajalnej witaminy A. Witamina A jest silnym przeciwutleniaczem i chroni organizm przed
działaniem
- wolnych rodników (działa antynowotworowo), wpływa na dobry wzrok i prawidłową odporność organizmu;
- od 3 do 4 razy więcej luteiny, niż w pszenicy zwyczajnej. Luteina pomaga naszej siatkówce absorbować światło niebieskie i chroni
ją przed działaniem tworzących się rakotwórczych wolnych rodników;
- 5 razy więcej witaminy B2 niż współczesne zboża. Witamina B2 posiada właściwości antynowotworowe, łagodzi migrenowe bóle
głowy, przeciwdziała anemii i poprawia wigor;
- gluten zawarty w ziarnach płaskurki ma inną budowę, niż zawarty w pszenicy zwyczajnej. Niektóre badania naukowe wskazują,
że gliadyny zawarte w glutenie płaskurki podobnie jak samopszy, wykazują niską toksyczność, co stwarza potencjalną możliwość
stosowania płaskurki w diecie osób cierpiących na nietolerancję glutenu. W tej kwestii zawsze zalecana jest ostrożność.

Masa netto: 500 g

Składniki:

zakwas żytni - (śruta żytnia bio + woda)
śruta z płaskurki bio
śruta z owsa bio
śruta z jęczmienia bio
śruta z prosa bio
nasiona dyni bio
nasiona słonecznika bio
woda
sól kamienna spożywcza niejodowana

WIĘCEJ INFORMACJI AN STRONIE WWW.PRACHLEB.PL LUB POD NUMEREM TELEFONU 577579590

8/06/2018

"Orkisz jest najlepszym ziarnem zbożowym, działa rozgrzewająco i natłuszczająco i jest wartościowszy i łagodniejszy niż inne ziarna (...) Orkisz prowadzi do dobrej krwi, daje rozluźniony charakter i cnotę zadowolenia..." – tak o orkiszu w XII w. napisała Hildergarda von Bingen, przeorka klasztoru Benedyktynów.

Orkisz jest to jeden z najstarszych, obok samopszy i płaskurki, podgatunków pszenicy. Jest znany od starożytności, w Polsce jeszcze w XIX wieku był bardziej popularny, niż pszenica zwyczajna, zwłaszcza na Pomorzu i Kujawach.

PraChleby wypiekane na śrucie orkiszowej mają delikatny, charakterystyczny aromat i lekko orzechowy smak.

Do przygotowania PraChlebów orkiszowych wykorzystujemy TYLKO naturalne BIO składniki: zakwas żytni (śruta żytnia i woda), śruty: orkiszową, z owsa, jęczmienia i prosa, wodę i sól kamienna spożywcza niejodowana.

Chleby przygotowywane na zakwasie i śrutach mają wysoką wartość odżywczą. Zawierają witaminy oraz mikro i makroelementy zawarte w ziarnach zbóż, ponadto w czasie fermentacji kwasowej ciasta wytwarzają się witaminy z grupy B, a naturalnie występujące witaminy są mniej wrażliwe na działanie wysokiej temperatury. Minerały i witaminy zawarte w ziarnach zbóż związane są z kwasem fitynowym, w wyniku czego są NIEPRZYSWAJALNE dla organizmu. Tylko podczas ukwaszania ciasta dochodzi do uwolnienia tych składników, dzięki czemu mogą one być wchłaniane przez organizm. PraChleby orkiszowe są przygotowywane na zakwasie, dlatego zawierają dużo więcej i lepiej przyswajalnych składników mineralnych i witamin, niż pieczywo produkowane na drożdżach.

Współczesne badania wykazały, iż w ziarnie orkiszu znajduje się rodanid, substancja, która jest naturalnym antybiotykiem występującym w ślinie, krwi i mleku kobiecym. Dzięki obecności tego składnika orkisz działa przeciwnowotworowo, chroni przed zakażeniami oraz wzmacnia serce i układ nerwowy.

Właściwości orkiszu:

- ma ok. 30 – 47% więcej białka niż pszenica zwyczajna;
- jest źródłem: błonnika, żelaza, wapnia, cynku i potasu oraz witamin z grupy B, miedzi i selenu, witamin A, E i D;
- zawiera łatwiej przyswajalny gluten;
- aktywność witaminy E jest o 1/3 większa niż z pszenicy zwyczajnej;
- zawiera znaczne ilości kwasu krzemowego, korzystnie wpływając na wygląd włosów, skóry i paznokci oraz na zdolność
zapamiętywania;
- charakteryzuje się wyższym stopniem strawności i jakości biologicznej;
- tłuszcz orkiszu zawiera więcej fitosteroli, które obniżają poziom niekorzystnej frakcji cholesterolu we krwi.

Masa netto: 500 g

Składniki:

zakwas żytni - (śruta żytnia bio + woda)
śruta orkiszowa bio
śruta z owsa bio
śruta z jęczmienia bio
śruta z prosa bio
nasiona dyni bio
nasiona słonecznika bio
nasiona siemienia lnianego bio
woda
sól kamienna spożywcza niejodowana

WIĘCEJ INFORMACJI AN STRONIE WWW.PRACHLEB.PL LUB POD NUMEREM TELEFONU 577579590

8/06/2018

Delikatny, kwaskowy smak i charakterystyczny zapach.

PraChleby ŻYTNIE mają delikatny, kwaskowy smak i charakterystyczny zapach, długo zachowują świeżość, skórka ich jest chrupiąca, a miękisz miękki i lekko wilgotny.

Do przygotowania PraChlebów żytnich wykorzystujemy TYLKO naturalne BIO składniki: zakwas żytni (śruta żytnia i woda), śruty: żytnią, z owsa, jęczmienia i prosa, wodę i sól kamienna spożywcza niejodowana.

Chleby przygotowywane na zakwasie i śrutach mają wysoką wartość odżywczą. Zawierają witaminy oraz mikro i makroelementy zawarte w ziarnach zbóż, ponadto w czasie fermentacji kwasowej ciasta wytwarzają się witaminy z grupy B, a naturalnie występujące witaminy są mniej wrażliwe na działanie wysokiej temperatury. Minerały i witaminy zawarte w ziarnach zbóż związane są z kwasem fitynowym, w wyniku czego są NIEPRZYSWAJALNE dla organizmu. Tylko podczas ukwaszania ciasta dochodzi do uwolnienia tych składników, dzięki czemu mogą one być wchłaniane przez organizm. PraChleby żytnie są przygotowywane na zakwasie, dlatego zawierają dużo więcej i lepiej przyswajalnych składników mineralnych i witamin, niż pieczywo produkowane na drożdżach.

Regularne spożywanie pieczywa żytniego na zakwasie:

- wpływa korzystnie na funkcjonowanie przewodu pokarmowego;
- sprzyja namnażaniu się korzystnej mikroflory w jelitach, a hamuje rozwój bakterii chorobotwórczych;
- dzięki zawartości kwasu mlekowego ułatwia trawienie oraz zapobiega zaparciom;
- zawiera żytnie bakterie kwasu mlekowego, powstające podczas fermentacji ciasta, mogą likwidować związki o działaniu
rakotwórczym, np. azotyny;
- może pomagać w profilaktyce chorób nowotworowych, ponieważ zawiera fitoestrogeny, które są w organizmie człowieka
przekształcane do związków chroniących przed wystąpieniem raka piersi i prostaty;
- ma niższy indeks glikemiczny (48), niż pieczywo pszenne (70), dzięki czemu po jego spożyciu nie występuje gwałtowny wzrost, a
następnie spadek poziomu glukozy we krwi, co jest szczególnie korzystne dla chorych na cukrzycę oraz osób otyłych;
- może zapobiegać chorobom układu krążenia;
- może przyczyniać się do obniżenia poziomu niekorzystnej frakcji cholesterolu we krwi, który sprzyja rozwojowi miażdżycy;
- dzięki zakwaszeniu chleb jest słony, zatem nie trzeba dodawać dużej ilości soli, co jest ważne w profilaktyce nadciśnienia
tętniczego.

Masa netto: 500 g

Składniki:

zakwas żytni – (śruta żytnia bio + woda)
śruta żytnia bio
śruta z owsa bio
śruta z jęczmienia bio
śruta z prosa bio
nasiona dyni bio
nasiona słonecznika bio
nasiona siemienia lnianego bio
woda
sól kamienna spożywcza niejodowana

WIĘCEJ INFORMACJI AN STRONIE WWW.PRACHLEB.PL LUB POD NUMEREM TELEFONU 577579590

21/05/2018

Jesteśmy warszawską siecią lokali gastronomicznych (obecnie 14 restauracji) oferującą posiłki na bazie świeżych, sezonowych składników.
Jako uzupełnienie oferty oferujemy naszym klientom do kupienia zdrowe produkty lokalne i ekologiczne.
Poszukujemy lokalnych dostawców ciekawych artykułów:
-ciasteczek,
-przetworów,
-przekąsek,
-napojów

Minimum ważności 3 miesiące.

Zainteresowanych prosimy o przesłanie oferty cenowej wraz z proponowanymi warunkami współpracy (długość oczekiwania na zamówienie, minimum logistyczne) na adres kuchniazasciana@arche.pl

5/01/2018

Oferujemy świeże mięso ze świni dawnej rasy złotnickiej pstrej. Zwierzęta są hodowane w sposób naturalny, tzn. mają swobodny dostęp do dużych wybiegów, nie stosujemy antybiotyków, karmione są paszami gospodarskimi, oraz zielonkami, dieta wzbogacona o warzywa, owoce i inne naturalne składniki.
Mięso pozyskiwane z naszych świnek zostało wpisane na listę produktów tradycyjnych, można powiedzieć, że jest pewnego rodzaju "perełką" wśród mięs na rynku ze względu na to, że hodowana jest w sposób naturalny co przekłada się na smak i jakość mięsa.
Ponieważ nasza hodowla jest niewielka oferujemy ograniczone ilości mięsa. Zamówienia realizujemy raz na dwa tygodnie.
Ubój odbywa się w profesjonalnej ubojni wraz ze wszystkimi wymaganymi procedurami i badaniami.
Zamówienia można składać drogą mailową.

Zamówienia realizujemy poprzez transport kurierem odpowiednio zabezpieczoną przesyłką, w najbliższym czasie uruchomimy dostawy bezpośrednio do klienta swoim transportem.

Oferta mięs:

Schab bez kości 29,00 pln/kg
Schab z kością 24,00 pln/kg
Karkówka bez kości 26,00 pln/kg
Karkówka z kością 21,00 pln/kg
Boczek ze skórą 23,00 pln/kg
Łopatka 22,00 pln/kg
Szynka 25,00 pln/kg
Żeberka 20,00 pln/kg

Wędliny:
Polska surowa 35,00 pln/kg
Wędzona cienka złotnicka 30,00 pln/kg
Słoikowa 20 pln/słoik (poj. 330 ml)

Inne elementy oraz szynka wędzona dojrzewająca dostępne na zamówienie.

26/11/2017

Sprzedam ekologiczne buraki ćwikłowe, ziemniaki, selery, soki wyciskane bez cukru winogronowe, z goji, jabłkowe, i inne. Cena do uzgodnienia.

22/06/2017

Skrzynki przeznaczone do przechowywania warzyw i owoców są trwałe i niezawodne, a dzięki zastosowaniu surowców najwyższej jakości, sprawdzają się w najtrudniejszych warunkach np. przy głębokim mrożeniu.

W naszej ofercie znajdą Państwo równiez inne typy skrzynek plastikowych takie jak:

skrzynki do mięsa i przetworów mięsnych
skrzynki do mleka i produktów mleczarskich
skrzynki do pieczywa i wyrobów cukierniczych
skrzynki do artykułów technicznych
Pełna lista skrzynek plastikowych pod adresem: www.ecoabc.pl/441-skrzynki-plastikowe

Wysyłamy w każdej miejsce w kraju od 1 sztuki, FV. Potrzebujesz wyceny napisz sklep@ecoabc.pl

22/06/2017

Nowe beczki z deklem zdejmowanym 30, 60, 120, 150, 220L. Beczki posiadają cynkowana obręcz z zamkiem dźwigniowym i zawleczką przystosowaną do plombowania. Wszystkie nasze beczki są nowe i z certyfikatami UN. Dajemy gwarancję najlepszej ceny. W ofercie również beczki szare zakręcane jak i beczki dwuotworowe.
U nas zakupy możliwe od 1 sztuki. FV. Wysyłka w dowolne miejsce w kraju.

Pełna oferta w naszej hurtowni pod adresem: www.ecoabc.pl/46-beczki-plastikowe

W naszej ofercie dostępne są również kanistry, paletopojemniki, skrzynki plastikowe.

24/02/2017

Oferujemy delikates jakim jest polska dziczyzna. Smak tego mięsa zapewnia niesamowite doznania kulinarne, a co najważniejsze jest to mięso w 100 % naturalne. Mięso z dziczyzny zawiera dużo więcej białka niż zwierząt hodowlanych. Tryb życia, jaki prowadzą te zwierzęta powoduje, że mięśnie są dobrze wyrobione i mało otłuszczone. Niska zawartość tłuszczu i cholesterolu oraz nienasycone kwasy tłuszczowe NNKT odpowiedzialne za przemiany cholesterolu w organizmie występują zdecydowanie w korzystniejszych zestawieniach niż ma to miejsce w mięsie zwierząt rzeźnych.
100% natury!!

Oferujemy poszczególne elementy z dzika (aktualny cennik) ;
Łopatka z dzika 38 pln/kg
Schab z dzika bez kości 59 pln/kg
Szynka bez kości z dzika 47 pln/kg
Mięso gulaszowe z dzika 39 pln/kg
Karkówka bez kości 38 pln/kg
Polędwiczki z dzika 69 pln/kg
Golonka z dzika bez kości 43 pln/kg

Dostępne są elementy mrożone lub chłodzone.
Posiadamy również elementy z sarny, jelenia lub muflona. Są to elementy mrożone.
Większa dostępność dziczyzny będzie w sezonie łowieckim.

Prowadzimy sprzedaż wysyłkową (przesyłka kurierska) 35 pln.
W najbliższym czasie uruchamiamy dostawy bezpośrednie do klienta w Warszawie i okolicach.

O poszczególne elementy proszę pytać przed zamówieniem. Przy większych zamówieniach możliwość negocjacji cen.
Mięso pochodzi z zakładu, który głównie eksportuje tusze; natomiast niewielki odsetek produkcji jest przygotowany dla nas. Na terenie zakładu znajduje się akredytowane laboratorium gdzie badana jest zwierzyna trafiająca do zakładu.
Zapraszamy do współpracy.

12/02/2017

Witam Fundacja Ekorozwoju Zielone Płuca Polski i #jestemeko szukają dystrybutorów na terenie całego kraju produktów ekologicznych, certyfikowanych pochodzących z tego regionu. Soki, warzywa, owoce, nabiał, przetwory. info mail: jestemekobialystok@gmail.com tel 796 194 659

12/02/2017

Sprzedam wode brzozowa swiezo pozyskiwana butelkowana w okresie zbiorow marzec-kwiecien, dostawa kilkanascie godzin od zbioru
ogloszenie ma charakter informacyjny gdyz pierwsza dostawa za 3-4 tygodnie.
Jak sa chetni to pisac.

5/01/2017

Witam,
poszukuję przedstawicieli handlowych w całej Polsce do budowania sieci dystrybucyjnej dla naszych olei.
Zapraszam do kontaktu.

biuro@formfood.pl

Pozdrawiam
Anna Dużyńska

9/12/2016

Poszukuję dostawcy marchewek - UMYTYCH i zapakowanych próżniowo.
Do pracowni cukierniczej do dalszego przetworzenia.
kontakt Małgorzata Wędzik
tel. 694803147

2/11/2016

Szanowni Państwo

Organizujemy jarmark świąteczny w dniach 12- 16 grudnia na warszawskim Mokotowie. Poszukuję producentów żywności chętnych się wystawić. Udział w jarmarku bezpłatny.

Osoby zainteresowane wzięciem udziału proszę o kontakt przez mail a.stykowska@poczta.onet.pl

27/08/2016

Sprzedam ekologiczną aronię, gruszkę oraz jabłko z CERTYFIKATEM, pakowane wedle życzenia odbiorcy. Mam też w ofercie sok z tychże owoców. Tel.663 457 073.

3/06/2016

Sprzedam jaja kurze (możliwy dowóz do Warszawy) z własnego gospodarstwa ...Jaja są bardzo zdrowe ...Kury są karmione zbożem z własnego gospodarstwa i chodzą na wolnym wybiegu na łące i w sadzie..., tel. 692 558 261, osoba do kontaktu Małgorzata

2/06/2016

Mała rodzinna firma zajmująca się produkcją tradycyjnych wyrobów wędliniarskich, posiadająca w swojej ofercie produkty na Ministerialnej Liście Produktów Tradycyjnych jak i produkt nagrodzony "Perłą" na targach w Poznaniu zaprasza zarówno klientów detalicznych jak i hurtowych do wysyłania zapytań ofertowych i kontaktowania się w celu dalszej współpracy.
W przypadku zainteresowania naszą firmą w celu poznania szczegółów naszej oferty, degustacji produktów jak i chęci zaczerpnięcia większej ilości informacji prosimy o kontakt mailowy bądź pod nr. tel: 503-913-203

Pozdrawiamy.

19/04/2016

Witam, mam w ofercie rewelacyjne przetwory z ekologicznego, certyfikowanego gospodarstwa GalVit z Podkarpacia. Jest to mała rodzinna manufaktura, gdzie wytwarza się według tradycyjnej receptury przetwory takie jak: ogórki kiszone wiejscie, ćwikła z chrzanem, barszcz kiszony, jabłka smażone z kotła, powidło śliwkowe wysmażane w kotle opalanym drewnem (jabłka i powidła są bez dodatku cukru), sok malinowy, sok śliwkowy, sok z czarnej porzeczki, sok truskawkowy, sok pomidorowy i ocet jabłkowy. Wszystkie owoce i warzywa wykorzystane do tych przetworów pochodzą tylko z tego ekologicznego gospodarstwa.
Osoby i sklepy chętne do zapoznania się z ofertą proszę o kontakt na adres e-milowy: kontakt@biogrupa.pl lub o kontakt telefoniczny pod numer 609 143 184.

19/01/2016

Mam w ciągłej sprzedaży bydło mięsne Szkockie tel 603 174 188.

17/11/2015

Sprzedam soki z ekologicznych owoców, 100% soku BIO (nie rozcieńczony wodą). Mam w ofercie sok gruszkowy oraz jabłkowy, z owoców z własnego EKO gospodarstwa w 5 litrowych workach. Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 663 457 073.Możliwość sprzedaży hurtowej jak i w detalu.

27/09/2015

Poszukują całorocznego dostawcy ekologicznego jarmuż z certyfikatem.

Początkowo ok. 100kg tygodniowo, w późniejszym czasie 500kg.

Proszę o cenę i potwierdzenie całorocznej dostępności.

barbara.newblood@gmail.com
(Warszawa)

13/09/2015

Witam. Poszukuję Odbiorcy na jajka ok. 700 szt. tygodniowo na terenie Nowego Dworu Mazowieckiego, Pomiechówka i okolic, możliwy transport. Świeże Jajka w 100% swojskie, karmione naturalnym jedzeniem, kury z wolnego wybiegu, duży wybieg. Klasa S, M i L. Atrakcyjne ceny. Gwarancja niskiej i aktualnej ceny.Chętnie nawiążę współpracę. Zapraszam do kontaktu.

6/09/2015

Witam serdecznie!

Poszukuję wystawców produktów ekologicznych,regionalnych takich jak :
*nabiał,
*owoce, warzywa,
*pieczywo,
*wypieki wytrawne/słodkie,
*mięso,
* sery,
*przyprawy, marynaty,
*ryby,
*oliwki, orzechy, mąki, bakalie, musli itp.
*soki.

Na ekokiermasz, który będzie zorganizowany w ramach tygodnia zdrowia dla 800 proacowników firmy.
Lakalizacja: Warszawa, Marynarska i Domaniewska (28 lub 29 września)

Pozdrawiam,

26/08/2015

Witam. Mam do sprzedania aronię z certyfikatem ekologicznym. Owoce piękne duże z nawadnianej plantacji ręcznie zbierane. Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 663 457 073.

23/08/2015

Oferujemy artykuły takie jak:

- ciasta i torty wegańskie i wegetariańskie
- chałwę słonecznikową sezamową i orzechową
-torty chałwowe
- pierogi wegańskie bezglutenowe z owocami i warzywami
- wypieki warzywne

Warszawa- odbiór osobisty.

tel 511544085

https://www.facebook.com/pages/Manufaktura-Ziarna/418796114946669

21/08/2015

Poszukuję dostawcy warzyw i owoców ekologicznych - UMYTYCH, pakowanych próżniowo.
Do dalszego przetworzenia.
kontakt Małgorzata Witek
tel. 500781149

9/04/2015

Tłoczymy OLEJ LNIANY i OLEJ KONOPNY (cannabis sativa) z nasion lnu i konopi pochodzących z własnej ekologicznej uprawy. Oleje konfekcjonowane w butelkach po 250 ml.
Cena 15 złotych.
Oleje tłoczymy po otrzymaniu zamówienia.
nasz e-mail geoprotectpl@gmail.com

19/02/2015

Poszukuję dobrych produktów do sprzedaży w sklepie ze zdrową żywnością, certyfikowanych lub domowych, tradycyjnych.

7/10/2014

Sprzedaż Dyni 602 26 76 54,
Wynajem terenu 604 096 955

Dynie prosto od producenta. Warszawa. Dynie ozdobne, Dynie jadalne, Dynie rzeźbione, Dynie lampiony.
DYNIA MUSCAT DE PROVANCE jadalna dynia idealna dla restauracji wyśmienity dodatek do menu !
Duże dynie ozdobne, rzeźbione podkreślające nastrój zabawy w Halloween.
Małe dynie dla dzieci do samodzielnego wyrzeźbienia

Gwarantujemy dynie najwyższej jakości, szybką realizację zamówienia,
dowóz na terenie WARSZAWY GRATIS !

Zapraszamy do współpracy Restauracje, Kluby, Kawiarnie, Szkoły, Przedszkola !

Jesteśmy producentami i dystrybutorami dyni. Podobnie jak co roku zapraszamy na Festiwal Dyni - tym razem spotkamy się między 18 - 31.10 na Plaży Wilanów.

1/09/2014

Zapraszam do zakupu smacznych i zdrowych jabłuszek. Zakupy bezpośrednio od producenta znacznie zmniejszają koszty zakupu oraz dają pewność że kupują Państwo zawsze świeże i smaczne jabłka. W swojej ofercie mam różne odmiany - popularny Ligol czy Gala ale również i mniej popularne odmiany a równie smaczne. Dlatego jeśli prowadzą Państwo sklep i szukają Państwo odmian w najlepszej jakości zapraszam do mnie.

20/07/2014

Witam serdecznie, od pewnego czasu poszukuję ekologicznych producentów żywności. Okazuje się, że znalezienie takich osób jest trudne. Poszukuję ekologicznej mąki żytniej razowej i typ 720, mąki orkiszowej typ 720 oraz ekologicznego rzepaku i siemienia lnianego (do produkcji oleju). Poszukuję również ekologicznych warzyw. Jestem zainteresowana zakupem większej ilości.

Będę wdzięczna również za wszelkie informacje, gdzie mogę znaleźć ekologicznych producentów z okolic województwa mazowieckiego i lubelskiego. Głównie w pobliżu trasy Lublin-Warszawa.

Pozdrawiam
Asia

Kontakt:
zdrowbud@tlen.pl

14/07/2014

Dostarczamy ekologiczne mięso drobiowe do Warszawy. Specjalizujemy się w hodowli indyka, ale mamy także inny drób hodowany ekologicznie. Hodowla prowadzona jest w zgodzie z naturą, bez chemii. Mięso idealne dla dzieci, szczególnie alergicznych ale także dla wszystkich osób dbających o zdrowie. Więcej informacji na stronie internetowej lub tel. 696 077 992.

5/05/2014

Witam
Sprzedam we wrześniu 10 sztuk gęsi.Może być do sklepu lub indywidualnego odbiorcy.
Kontakt Michalina 537685967 lub 506367110

4/05/2014

Witam serdecznie! Poszukuję dostawców produktów ekologicznych i regionalnych (jaja, nabiał, warzywa, owoce, mięso, miody itp.) do sklepu ze zdrową żywnością. Jestem na etapie poszukiwań, a sklepik jest w fazie przygotowań. Będę wdzięczna za każdy namiar! Pozdrawiam, Magdalena. (Kontakt 518 482 320, mail goodfoodstory@yahoo.pl)

10/04/2014

Szanowni Państwo

Organizujemy targ ze zdrowa, regionalną żywnością na warszawskiej Białołęce. Poszukuję producentów żywności chętnych się wystawić. Ruszamy 26 kwietnia.

Osoby zainteresowane wzięciem udziału proszę o kontakt przez stronę www.smacznytarg.pl lub telefoniczny: 503103196

Pozdrawiam,

Ewa Ryszewska

28/10/2013

Witam,
Mam do odsprzedania orginalny chleb litewski pieczony na liściach tataraku, chrzanu. (kilka rodzajów).Produkt posiada litewski certyfikat bio. Idealny do kanapek i przekąsek. chleb świeży mrożony. Cena 2,00 -3,00 zł za bochenek. cena w sklepie 6,00-7,00 zł. Sprzedaję ze względu na likwidację firmy.
KOntakt: biuro@sloko.pl

27/09/2013

Poszukuję producenta cydru, opakowania o pojemności 330 lub 250ml. Miejsce odbioru nie ma znaczenia.

2/09/2013

Witam, posiadam dużą ilość dyni na sprzedaż, różne odmiany: bambino, hokkaido, australian butter, dynie ozdobne, dynia do wycinania i wiele innych zapraszam na nasze stoisko Warszawa Liwiecka 1, Praga-południe. telefon kontaktowy: 690-185-497.
cennik:
bambino 1,50zł/kg
dynia do wycinania 1,50zł/kg
hokkaido 3,50/kg
dynia ozdobna mała 2zł/szt
dynia ozdobna duża 5zł/szt
australian butter 2zł/kg
inne rodzaje 1,50zł/kg
wycięcie dyni + 10zł
w razie jakichkolwiek pytań lub w sprawie zamówień proszę dzwonić :)
Zapraszam na nasz profil na faceeboku : www.facebook.com/dynie.hallowen

7/08/2013

czosnek hiszpański z wisiorem kaliber 55/75 suchy , odmiana viletta , palety ok. 1 tony , cena 4,50/kg . kontakt 784363314

1/07/2013

Witam,

Organizuje eko/regionalne, cykliczne (min.2 razy w miesiącu) targowisko w Warszawie. Poszukuje producentów żywności (rolników, sadowników, piekarzy, cukierników, producentów eko nabiału, wędliny, bartników, osób robiących różne przetwory itd.)

Osoby zainteresowane wzięciem udziału w tym przedsięwzięciu, proszę o kontakt mailowy: rkatarzyna@hotmail.com bądź telefoniczny: 509 595 591

Pozdrawiam,
KR

7/06/2013

Nowy sklep internetowy z ekologiczną żywnością, przetworami i słodkościami poszukuje sprawdzonych dostawców! Szukamy firm i osób prywatnych, które pasjonują się naturalnym jedzeniem, mają doświadczenie i wiedzę niezbędną do zaspokojenia potrzeb najbardziej wymagających klientów. Wybierzemy do współpracy małe rodzinne firmy, które gwarantują ciągłość dostaw i najwyższą jakość produktów. Chętnych prosimy o zgłaszanie się mailowo: foodkoncept@gmail.com

25/09/2012

Oferuję naturalne soki wyciskane z jabłek zerwanych w sadzie moich rodziców.
Szczegóły na www.sadvit.pl lub pod nr 698 723 848

Sok otrzymywany jest w bardzo prosty sposób - przez sprasowanie owoców, dzięki czemu pozostaje w nim całe bogactwo witamin i składników odżywczych zawartych w jabłkach. Jest to produkt w 100% naturalny, niemalże taki jak sok przygotowany przy pomocy domowej sokowirówki. Przy produkcji wykorzystujemy tylko w pełni dojrzałe owoce najwyższej jakości - nie dodajemy wody, cukru, sztucznych konserwantów czy barwników. Soki poddawane są jedynie łagodnej pasteryzacji, dzięki czemu przez długi okres zachowują one świeżość i cenne składniki odżywcze.

Soki wyciskamy bezpośrednio z całych owoców, co za tym idzie ich smak zależy od odmiany i dojrzałości owoców użytych do produkcji. Chcąc jak najlepiej trafić w gusta konsumentów oznaczamy słodkość każdej partii (słodki/półsłodki/kwaśny). Oprócz soków jabłkowych w ofercie posiadamy też soki z dodatkiem marchwi i owoców miękkich (malin, wiśni, czarnej porzeczki, aronii, śliwki).

Pełna lista smaków dostępna na stronie www.sadvit.pl

Kupując soki na naszej stronie:
• masz pewność, że są ŚWIEŻE – wyciskamy je na bieżąco i sprzedajemy bezpośrednio do klientów
• możesz wybrać swój ulubiony smak (słodki/półsłodki/kwaśny)
• nie musisz dźwigać ciężkich zakupów – przy zamówieniu 3 soków dostawa na terenie Warszawy jest BEZPŁATNA. Na terenie całej Polski koszt dostawy wynosi 20zł za każdą paczkę z max 5 sokami
• chronisz środowisko – soki pakowane są w ekologiczne torby, a karton może być wykorzystywany wielokrotnie.

Więcej informacji pod nr 698 723 848 (698 - Sadvit) lub pod emailem sadvit@op.pl

25/09/2012

Kupię żurawinę świeżą duże ilości.