Piekarnia Mojego Taty
Dodane przez:
, 7/10/2011
Ostatnia aktualizacja: 7/10/2011

Opis
Pieczywo według tradycyjnych receptur i metod, "bez polepszaczy, konserwantów i sztucznych barwników", oraz wypieki słodkie. Więcej ze strony www:
"Oferujemy pełny asortyment chleba, bułek, rogali i obwarzanków. Polecamy również nasze tradycyjne, polskie podpłomyki z ciasta chlebowego, nadziane pysznymi dodatkami (boczek, ser, baleron, kabanos, cebula). Gorące, chrupiące, prosto z pieca piekarskiego, możesz je wziąć w rękę i zjeść na miejscu...
Zapraszamy do spróbowania naszych tradycyjnych słodkich wyrobów z ciasta drożdżowego: drożdżówki, placki ze śliwkami, z truskawkami, agrestem, brzoskiwnią; posypane grubą warstwą pysznej kruszonki...
Bez jakichkolwiek sztucznych dodatków!
fragment artykułu "Nie ma, jak u taty..." z Gazety Krakowskiej: (...) Piekarnia Mojego Taty jest inna niż wszystkie. Tu personel starannie się dobiera, nie pracuje tam nikt z przypadku, bo nie każdy potrafi upiec dobry chleb bez dodatków. To wielka sztuka. Ważną rolę spełnia piec typu "Anglik", który stoi na tym samym miejscu od 1914 roku i niemal bez przerwy wypieka się w nim bochenki chleba. Z takiego olbrzyma, bo jego wymiary to 4x4 metry, pieczywo smakuje zupełnie inaczej, po prostu: jak u taty."
Komentarze