Piekarnia R.Dobrowolski Kielce
Dodane przez:
, 12/06/2014
Ostatnia aktualizacja: 12/06/2014

Opis
Smak zdrowia .
Pieczywo ja sprzed lat.
Działająca nieprzerwanie od 1946 r. Piekarnia R. Dobrowolski (dawniej E. Stasiński) poleca pieczywo wytwarzane według starych receptur, bez polepszaczy, spulchniaczy, konserwantów i barwników, wypiekane w ceramicznym piecu.
Pieczywo pszenne, bułeczki, rogale, obwarzanki wytwarzane są metodą dwufazową na podmłodzie.
Pieczywo żytnie, żytnie razowe, produkowane na dojrzałym kwasie, wytwarzanym w piekarni metodą pięciofazową bez dodatku drożdży.
Pieczywo mieszane (chleb kielecki, okrągły, foremkowy) produkowane jest na podmłodzie z dodatkiem dojrzałego kwasu.
Piekarnia R. Dobrowolski jest ostatnią wielopokoleniową piekarnią w Kielcach, która produkuje naturalne, tradycyjne pieczywo bez polepszaczy, spulchniaczy, konserwantów i barwników.
https://www.facebook.com/piekarniadobrowolski
Komentarze