Piekarnia Sarnowska
Dodane przez:
, 26/07/2017
Ostatnia aktualizacja: 27/07/2017

Opis
Piekarnia Sarnowska oferuje Państwu chleby na naturalnym zakwasie. Nie produkujemy na masową skalę, ale uczciwie wytwarzamy. Nie chodzimy na skróty, bo 1 bochenek chleba powstaje w ciągu niemal 24 godzin. To nie komputer robi chleb, tylko ludzie wyrabiają, doglądają i wypiekają po to, żeby na końcu mogli Państwo zjeść go ze smakiem. Nasze receptury posiadają wieloletnie tradycje. Używamy najlepszych składników, najchętniej tych z Polski. Podstawowy składnik naszego chleba to zakwas. Mamy już kilka jego rodzajów, w tym orkiszowy i bezglutenowy. Zakwasy to nie gotowe mieszanki, lecz żywe organizmy, pieczołowicie doglądane, traktowane jak członkowie rodziny. Priorytetem Piekarni jest wypiek chleba bez drożdży, polepszaczy smaku, spulchniaczy i barwników. Tradycyjne metody wytwarzania chleba są zawsze droższe i bardziej pracochłonne, ale dzięki temu nasze produkty mają wyjątkowy smak i wspomagają Państwa zdrowie.
Oferta Piekarni jest dość bogata. Wytwarzamy pieczywo orkiszowe, żytnie i bezglutenowe. Od niedawna dołączyły także ciasteczka maślane- Lucynki. Różnorodne dodatki w naszych wyrobach sprawiają, że każdy smakosz znajdzie dla siebie coś wyjątkowego. Produkty Piekarni zostały wyróżnione znakami- Jakość Tradycja oraz Dziedzictwo Kulinarne Wielkopolska. Chleb żytni z czarnuszką został także wyróżniony w konkursie Smaki Powiatu Poznańskiego na Festiwalu Dobrego Smaku w Poznaniu.
Komentarze