Platek - przetwórstwo mięsne

Dodane przez:

, 9/11/2011

Ostatnia aktualizacja: 10/11/2011

Adres:
Nowa Wieś Szlachecka 51
Liszki, Małopolskie 32-060
Polska
Telefon: 12 270 25 83
Ocena: 
Brak głosów
Dostarczamy: 
odbiór osobisty
Javascript is required to view this map.

Opis

Specjalnością firmy jest kiełbasa Lisiecka, dodatkowo w ofercie: inne gatunki kiełbas, wędzonki, szynki, polędwice, boczek, baleron, golonki oraz żeberka. Zakład prowadzi również rozbiór i sprzedaż elementów: wieprzowych, wołowych i cielęcych. Wysoką jakość mięs gwarantuje jakość pozyskiwanego surowca. Żywiec pozyskiwany jest od lokalnych rolników. Wyroby tradycyjne, bez żadnych dodatków chemicznych i wędzone w wędzarniach naturalnych, opalanych drzewem odpowiedniego gatunku i jakości. Produkty są ekologiczne, gwarantują jedyny w swoim rodzaju smak i zapach. Więcej informacji ze strony www:

"Wyroby produkowane przez Nas to wyroby najwyższej jakości. Produkty o niepowtarzalnym smaku. Są one odpowiedzią na potrzeby wymagających klientow. Dzieki zastosowaniu specjalnie wyselekcjonowanych mięs i starannie dobranych przypraw, zyskały miano luksusowych wyrobów z tradycją.

HISTORIA
Zakład przetwórstwa mięsnego „Tadeusz Płatek” oficjalnie został zarejestrowany w roku 1992, ale produkcja wędlin i wędzonek trwała nieprzerwanie od lat 50-tych ubiegłego wieku. Wyrobem wędlin i wędzonek zajmował się ówcześnie ojciec obecnego właściciela zakładu Władysław Płatek, który uczył się u mistrza wędliniarstwa Władysława Przebindy. Nazwisko to jest znane obok innych wytwórców kiełbasy lisieckiej, która była i jest wytwarzana z najlepszych gatunków mięsa i odpowiednio rozdrabniana.
Kiełbasa lisiecka jest specjalnością firmy. Oczywiście, technologia produkcji wędlin i wędzonek pozostaje tajemnicą zakładu, tak jak dawniej pozostawała tajemnicą wytwórców, którzy nigdy jej nie zdradzili — takim sposobem przetrwała do dnia dzisiejszego, pozostając w regionie lisiecko-czernichowskim.
Obecny właściciel otwierając zakład i działalność gospodarczą bazował na doświadczeniu ojca. W nowo otwartym zakładzie zachował jednocześnie znakomitą jakość, jak również tradycję. Oferowane wyroby są wytwarzane zgodnie z obowiązującymi wymogami GMP i GHP. Ponadto został wdrożony system jakości HACCP

WYROBY
W ciągu kilkunastu lat działalności poszerzyliśmy asortyment, produkcja dynamicznie wzrasta. Wyroby zakładu są produkowane bez żadnych dodatków chemicznych i wędzone w wędzarniach naturalnych, opalanych drzewem odpowiedniego gatunku i jakości. Wyroby są ekologiczne, gwarantują jedyny w swoim rodzaju smak i zapach.

- Kiełbasa «Wiejska»
Kiełbasa polska, tradycyjna, wyrabiana ze średnio rozdrobnionych kawałków mięsa wieprzowego i wołowego. Wędzona, a następnie pieczona w tradycyjnych wędzarniach dymem z drzewa bukowego i olchowego o wysokiej temperaturze. Odpowiednia receptura używana jest od wielu pokoleń. Stosowanie wyselekcjonowanych przypraw nadaje tej wędlinie walory tradycyjnej, wędzonej kiełbasy swojskiej.

- Kiełbasa «Wiejska - Extra»
Tradycyjna, polska kiełbasa z galaretką, wytworzona ze średnio rozdrobnionych kawałków mięsa wieprzowego i wołowego, wędzona, pieczona, w osłonce naturalnej. Kiełbasa charakteryzuje się niepowtarzalnym smakiem kiełbasy swojskiej, w miarę słony, wyczuwalny silny zapach wędzenia, przypraw. Dodatkowym atutem jest galaretka znajdująca się w zakolach pęt kiełbasy, co powoduje, że uzyskany smak, aromatt tego wyrobu jest wyjątkowy i niezapomniany. Receptura oparta jest na tradycji, która była przekazywana od wielu pokoleń.

- Kiełbasa «Wieprzowo - Cielęca»
Zrobiona według pilnie strzeżonej receptury kiełbasa, ma doskonały smak. Wykonana z chudego mięsa wieprzowego i cielęcego z dodatkiem przypraw. Olchowo–bukowy dym w wędzarni nadaje jej złocistą barwę oraz nutę tradycji. Produkt zachwyca niejedno delikatne podniebienie.

- Kiełbasa «Kiełbasa Lisiecka»
Opis: Kiełbasa Lisiecka wyprodukowana jest ze starannie wyselekcjonowanych kawałków szynki oraz schabu. Specjalna technika naturalnego wędzenia nadaje jej lśniącą, ciemnobrązową barwę.
Odznacza się doskonałym smakiem i zapachem. Dominuje smak doprawionego mięsa wieprzowego z delikatnie wyczuwalną nutą pieprzu, aromatem czosnku i zaznaczoną obecnością soli. Zapach jest swoisty dla kiełbasy wieprzowej.
Dowód pochodzenia: Kiełbasa Lisiecka została zarejestrowana przez Komisję Europejską jako chronione oznaczenie geograficzne, co oznacza, że nazwa ta może być wykorzystywana wyłącznie do znakowania kiełbasy spełniającej wymagania specyfikacji oraz produkowanej na obszarze gminy Czernichów i Liszki, powiat krakowski, województwo małopolskie, Polska.
Posiadamy certyfikat, który jest gwarantem orginalnej Kiełbasy Lisieckiej.

- Kiełbasa «Dworska Tradycyjna»
Tradycyjna, staropolska kiełbasa, zrobiona ze starannie wyselekcjonowanych grubo krojonych kawałków chudego, wieprzowego mięsa. Odpowiednio dobrane naturalne przyprawy nadają jej specyficzny, szlachetny zapach i smak.

- Kiełbasa «Krakowska Podsuszana»
Kiełbasa wieprzowa, grubo rozdrobniona.

- Kiełbasa «Drobiowa»
Wyśmienita kiełbasa zrobiona z najlepszej jakości mięsa z indyka i kurczaka, doprawiona unikalną mieszanką przypraw naturalnych. Specjalna, staropolska technika wędzenia nadaje jej piękny i lśniący kolor oraz znakomity zapach.

- Kiełbasa «Drobiowo - Wieprzowa»
Kiełbasa z mięsa drobiowego (filet z indyka, kurczaka) i mięsa wieprzowego. Średnio rozdrobniona.

- Kiełbasa «Schabowa Tradycyjna»
Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona. Produkowana jest według starej, regionalnej receptury, ze starannie dobranego mięsa ze schabu. Sól kuchenna i peklująca jest jedynym konserwantem. Jej łupka to jelito naturalne, lekko pomarszczone o barwie ciemnobrązowej. W dotyku mało elastyczna, łamie się z charakterystycznym "trzaskiem". Długo wędzona dwoma rodzajami drzewa, co nadaje jej niespotykany smak i aromat.

- Kiełbasa «Głogowska»
Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona. Specjalna mieszanka naturalnych przypraw nadaje jej niepowtarzalny smak i aromat.

- Kiełbasa «Małopolska»
Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona. Do produkcji tej kiełbasy użyte jest mięso najwyższej jakośći z niewielką ilością przypraw naturalnych w odpowiedniej kompozycji. Kiełbasa ta ma swoich wielu zwolenników, o wysublimowanych podniebieniach, pamiętających smak dawnej kiełbasy Małopolskiej.

- Kiełbasa «Tradycyjna»
Tradycyjna, zrobiona ze średnio rozdrobnionych kawałków mięsa wieprzowego i wołowego. Doskonale nadaje się na wiosenne grillowanie. Starannie dobrane przyprawy nadają jej specyficzny smak, a świeżo zmielony pieprz dodaje jej nutkę pikanterii.

- Kiełbasa «Śląska Tradycyjna»
Kiełbasa z mięsa wieprzowego i wołowego, średnio rozdrobniona.

- Kiełbasa «Kabanos z Liszek»
Średniorozdrobnione mięso wieprzowe. Niezwykle chudy i kruchy.

- Wędlina «Kiszka Wiejska»
Wyprodukowana według przepisu, który jest tajemnicą zakładu. Znakomicie dobrana mieszanka przypraw oraz kasza jęczmienna tworzą smak, który długo się pamięta. Produkt ten stał się jednym ze znaków firmowych zakładu, bo smakoszy tej kiszki mamy w całej Polsce, a nawet poza granicami naszego kraju. Dostępność do świeżych składników tego wyrobu pochodzących codziennie z własnego uboju i kompozycja przypraw sprawia, że efekt jest tak znakomity!

- Wędlina «Pasztetowa Tradycyjna»
Wedlina podrobowa w naturalnym jelicie, parzona. Niesamowity i niezapomniany smak domowego pasztetu.

- Szynka «Wiejska Wędzona»
Szynka wieprzowa, zrobiona z całych mięśni szynki, marynowana, wędzona w tradycyjny, polski sposób. Delikatna i krucha, ma doskonały smak i wyczuwalny aromat wędzenia.

- Polędwica «Sopocka Wędzona»
Polędwica surowa, marynowana, wędzona według staropolskiej receptury. Schab uzyskany z najlepszych, polskich półtusz. Jest krucha i miękka, ma delikatny smak, który zachwyci każdego klienta.

- Boczek «Wędzony »
Wędzonka wieprzowa, uzyskana z najlepszej jakości polskich półtusz, boczek wędzony dymem olchowo – bukowym co daje aromatyczny i niepowtarzalny smak naszego produktu.

- Baleron «Wędzony Tradycyjny»
Karczek wieprzowy, marynowany, wędzony według tradycyjnej, polskiej receptury.
Krucha i miękka konsystencja sprawia, że smak wędzonki jest wyśmienity i niepowtarzalny.

- Szynka «Wędzonka Tradycyjna»
Wędzonka wieprzowa, marynowana, wędzona według tradycyjnej receptury

- Szynka «z Indyka»
Wędzonka z fileta z indyka.

- Szynka «Wołowa Tradycyjna»
Wędzonka z mięsa wołowego.

- «Bekon Tradycyjny Wędzony»
Wędzonka z elementów mięsa wieprzowego, marynowana, wędzona, parzona.

- «Rolada Boczkowa Tradycyjna»
Wędzonka z mięsa wieprzowego.

- «Szynka Wiejska b/k»
Wędzonka z mięsa wieprzowego, uzyskana z najlepszej jakości polskich półtusz, wędzona, parzona.

- «Szynka Wiejska z/k»
Wędzonka z mięsa wieprzowego, uzyskana z najlepszej jakości polskich półtusz. Wędzona, parzona. Idealna do wykwintnych restauracji, na stoły weselne.

- «Golonko Wędzone z Liszek»
Wędzonka z mięsa wieprzowego, marynowana, wędzona.

- «Żeberko Wędzone»
Wędzonka z mięsa wieprzowego, marynowana, wędzona.

- Mięso «Rozbiór i sprzedaż elementów»
Prowadzimy rozbiór i sprzedaż elementów: wieprzowych, wołowych i cielęcych. Wysoką jakość mięs gwarantuje jakość pozyskiwanego surowca. Żywiec pozyskiwany jest od lokalnych rolników z hodowli na terenie województwa Małopolskiego, Świętokrzyskiego oraz z własnego gospodarstwa rolnego(trzoda chlewna). Zwierzęta te są tradycyjnie tuczone, co pozwala na uzyskanie wysokich walorów smakowych oraz niepowtarzalnego smaku i wysokiej jakości mięs."

Ostatnio dodane w okolicy

Tradycyjne pieczywo wysokiej jakości, którego receptury znane są w okolicach Krakowa od setek lat. Więcej informacji ze strony www piekarni: "Jesteśmy firmą rodzinną, w której kultywujemy... Czytaj dalej »
w odległości: 4.35 km
Stadnina Koni Huculskich w Nielepicach jest położona w odległości ok. 15 km od Krakowa, na terenie Tenczyńskiego Parku Krajobrazowego. Prowadzi odchów koni rasy huculskiej, jednej z najstarszych ras... Czytaj dalej »
w odległości: 8.33 km

Komentarze