Serowarnia pod Brzozami wytwarzająca sery pleśniowe i sery podpuszczkowe dojrzewające z dodatkiem suszonych i świeżych ziół, oferuje dostawy swoich produktów kooperatywom konsumenckim, sklepom ze zdrową żywnością, sklepom internetowym itp. Nasze serki wytwarzane są z zastosowaniem tradycyjnych receptur i technologii. Wszystkie czynności wykonywane są ręcznie, stąd nie ma dwóch identycznych serków. Ich waga waha się od 200 do 500 g.
Nie używamy surowców nienaturalnych. Surowce to niepasteryzowane mleko krowie, sól morska, podpuszczka wegetariańska, specjalnie wyselekcjonowane szczepy bakterii kwasu mlekowego i Penicyllium candidum.
Więcej informacji znajdziecie Państwo pod adresem: www.facebook,com/Serowarnia-pod-Brzozami/
Serowarnia pod Brzozami
Dodane przez:
, 5/08/2015
Ostatnia aktualizacja: 5/08/2015

Opis
SEROWARNIA pod BRZOZAMI funkcjonuje na Podlasiu w okolicach Łomży. Region ten ma długoletnie tradycje mleczarskie, wynikające z warunków przyrodniczych idealnych dla chowu krów mlecznych - nieskażone środowisko, świeże nadrzeczne łąki i pastwiska, doświadczeni wytwórcy mleka. To tu właśnie działają największe i najlepsze mleczarnie w Polsce - Mlekowita, Mlekpol i Piątnica.
Moja serowarnia pozyskuje mleko najwyższej jakości od sprawdzonych producentów - rolników z wieloletnim doświadczeniem.
Wytwarzam sery dojrzewające, w skład których wchodzą wyłącznie naturalne produkty: niepasteryzowane mleko, podpuszczka naturalna lub wegetariańska,
sól morska i zioła.
Moje sery cechuje niepowtarzalny smak i uroda. Ponieważ nie powstają w fabryce, mimo wspólnych, wyróżniających je cech żaden nie jest wierną kopią pozostałych. Moją specjalnością są sery pleśniowe i sery dojrzewające obtoczone w ziołach nadających im niezwykły aromat i smak. Latem sery wzbogacane są dodatkiem rosnących w moim ogrodzie świeżych ziół : mięty, lawendy i bazylii. Chętnie spełnię oczekiwania konsumentów komponując nowe mieszanki ziół i innych przypraw. Możemy zatem wspólnie tworzyć nowe smaki i aromaty. Zapraszam do wspólpracy.
Ogłoszenia
Serowarnia pod Brzozami proponuje sprzedaż serów z porostem białej pleśni, serów podpuszczkowych dojrzewających z dodatkiem ziół i innych przypraw o dowolnie ustalonym składzie. Waga serów od 20 - 50 dkg. Atrakcyjne opakowanie. Dokładniejsze informacje na profilu: www.facebook.com/pages/Serowarnia-pod-Brzozami. Ofertę kieruję do kooperatyw zakupowych, sklepów z ekologiczną żywnością i odbiorców indywidualnych.
Wytwarzam sery dojrzewające pleśniowe oraz w posypce z suszonych ziół. Sery powstają z surowców wyłącznie naturalnych : surowego mleka krowiego, podpuszczki naturalnej lub wegetariańskiej, soli morskiej i ziół. Proponuję dowolne kompozycje mieszanek ziołowych - sugerowane przez odbiorców. Ofertę współpracy kieruję do odbiorców prowadzących sklepy z ekologiczną żywnością, kooperatyw spożywczych itp.
Komentarze