Solec - klub

Dodane przez:

, 13/02/2012

Ostatnia aktualizacja: 13/02/2012

Adres:
Solec 44
Warszawa, Mazowieckie 00-394
Polska
Telefon: + 48 798 363 996
Ocena: 
Twoja ocena: Brak Average: 5 (2 głosy)
Dostarczamy: 
odbiór osobisty
Javascript is required to view this map.

Opis

Lokal oferuje wyżywienie w oparciu o świeże, sezonowe i naturalne produkty pozyskane od sprawdzonych lokalnych producentów. Dania bazują głównie na kuchni tradycyjnej. Specjalnością lokalu są także podroby, niesłusznie pomijane w menu wielu polskich restauracji. Solec posiada również nowe menu na każdy tydzień. Więcej informacji ze strony www lokalu:

"SOLEC to miejsce dla ludzi z otwartymi głowami oraz pasją do przyjemnego i kreatywnego spędzania wolnego czasu.
To wspólna inicjatywa Aleksandra Barona i Martina Wälli, których połączył pomysł na miejsce, jakiego nie było jeszcze w Warszawie. Po długich i frustrujących poszukiwaniach trafili na lokal przy ulicy Solec 44, który przy ogromnej pomocy rodziny i przyjaciół remontowali przez około trzy miesiące. Dziś pracują tam razem ze znajomymi, pragnąc realizować swoją wizję miejsca, w którym dobrze poczują się zarówno młodzi, jak i starsi warszawiacy.
Solec proponuje aktywny wypoczynek, którego ideę najpełniej wyrażają gry planszowe. Dlatego dla klientów przygotowanych zostało kilkadziesiąt najróżniejszych gier, w które można zagrać na miejscu. Ekipa Solca chętnie tłumaczy zasady, lub po prostu gra z klientem. Wszystkie gry prezentowane w Solcu można także kupić.

Solec to zdrowa kuchnia, z nowym menu na każdy tydzień. Specjalnością szefa kuchni są proste, lecz przemyślane dania, tworzone w myśl zasady, z którą to świeże produkty i dodatki świadczą o sile smaku potrawy. Do przyrządzania dań wykorzystywane jest to, co sezonowe, lokalne i świeże. Kuchnia dostępna jest przez cały czas otwarcia klubu.

Aleksander Baron - szef kuchni w Solcu, doświadczenie w świecie gastronomii zdobywał w Szkocji i na Karaibach. Po powrocie do kraju był szefem kuchni w warszawskiej restauracji Nowy Wspaniały Świat. Zamiłowaniem do polskich potraw dzieli się z klientami Solca proponując im coraz to nowe, pomysłowe dania, bazujące na dobrze wszystkim znanej rodzimej tradycji kulinarnej. Jego specjalnością są podroby, niesłusznie pomijane w menu wielu polskich restauracji.

KUCHNIA
Aleksander Baron stara się proponować nowe ciekawe rozwiązania. Jego sztandarowym daniem jest wątróbka w syropie pomarańczowym. Nie zawaha się także zaproponować Państwu smażonych ozorów cielęcych z chrzanowo - buraczaną bitą śmietaną i sorbetem z mizerii.
Kuchnia Aleksandra opiera się na naturalnych, łatwo dostępnych, sezonowych składnikach. Do przyrządzania potraw z tych produktów nie używa oliwy z oliwek, ceni walory rodzimego oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia na zimno oraz oleju lnianego. Wyjątkiem w soleckiej kuchni jest też mąką z ziaren polskich zbóż mielona na miejscu.
Aleksander często odwiedza targ pod Halą Mirowską, gdzie od swoich ulubionych dostawców: górala Józia i pani Renaty kupuje świeże produkty; sery, mięsa i wędliny warzywa i jaja zerówki. Z jego inicjatywy w Solcu można także znaleźć wyjątkowy ser podpuszczkowy z małej mazurskiej wsi Wiżajny. W swojej kuchni szef Solca korzysta także z ziół i salat pochodzących z ekologicznej uprawy pana Macieja Jabłońskiego, w której rośliny rosną naturalnie, w ziemi i nie stanowią masowej produkcji na rozsady.
W naszej restauracji nie ma stałego menu, nie uda się tutaj znaleźć karty niezmiennych dań. Na początku każdego tygodnia można zapoznać się z nową, świeżą i pomysłową ofertą lunchową, która stanowi podstawę działania lokalu.
Zapraszamy do jej śledzenia!

KONTAKT
SPS Solec s.c. Aleksander Baron, Martin Wälli
ul. Solec 44, 00-394 Warszawa
NIP: 525 248 06 11
REGON: 142 405 190

Telefon do lokalu:
+ 48 798 363 996
Rezerwacje dla grup do 10 osób przyjmujemy telefonicznie."

Ostatnio dodane w okolicy

Slow Market to weekendowy targ kulinarny nad Wisłą. Jesteśmy przy wyjściu z Metra CN Kopernik, obok pomnika Syrenki. Co sobotę i niedzielę wystawiają się tu stołeczne lokale gastronomiczne i... Czytaj dalej »
w odległości: 0.37 km
Portal warszawa.wiemcojem.pl to internetowy targ lokalnej żywności. Naszym celem jest, by pyszna, lokalna żywność była łatwo dostępna dla wszystkich, a jej producenci otrzymywali godną zapłatę za... Czytaj dalej »
w odległości: 1.53 km

Komentarze