Sudetia- produkty tradycyjne i regionalne
Dodane przez:
, 9/06/2013
Ostatnia aktualizacja: 7/01/2014

Opis
SUDETIA to pierwszy we Wrocławiu sklep z produktami regionalnymi i tradycyjnymi. Jesteśmy pasjonatami dobrej żywności i jej najchlubniejszych polskich tradycji. Jako przedsięwzięcie rodzinne nie jesteśmy członkiem żadnej sieci, przez co nie podlegamy jakimkolwiek naciskom dotyczącym jakości czy też asortymentu. Nasi dostawcy to małe rodzinne firmy, produkujące z polskich surowców według polskiej tradycji. Jesteśmy dumni z możliwości współpracy z tymi, którzy w dobie przemysłowej, chemicznej żywności idą pod prąd i dają nam i naszym klientom możliwość Prawdziwego Jedzenia. Nasze wysiłki zostały docenione poprzez nadanie godła Dziedzictwo Kulinarne Dolny Śląsk.
SUDETIA
to miejsce wytchnienia dla:
♦ wielbicieli prawdziwych wędlin, które nie noszą wykwintnych nazw maskujących słabą jakość. Skład wędlin w Sudetii zamyka się w dwóch linijkach, bez jakichkolwiek polepszaczy, wzmacniaczy, wypełniaczy i innych „niezbędnych” dziś składników. To owoce pracy pana Stanisława, pana Jana, pana Jacka, laureatów wielu nagród i wyróżnień, niezmordowanych propagatorów rodzimej tradycji masarskiej.
♦ miłośników prawdziwych serów , wykonywanych przez pasjonatów Serów zagrodowych, których Sudetia ma naj¬większy wybór we Wrocławiu. Od klasycznych krowich, przez unikalne dżersejowe, po zjawiskowe owcze i kozie. Mamy je i możemy się nimi dzielić z Państwem dzięki pasji i pracy pana Sylwestra, pani Sylwii, pani Beaty i pani Bożeny. Kto choć raz ich spróbuje, nie wróci do „wyrobów seropodobnych” kto zaś kocha sery, będzie zachwycony.
♦ Jesteśmy wyłącznym dystrybutorem we Wrocławiu wspaniałego zagrodowego nabiału z Farmy Pod Świerkami. To certyfikowane ekologiczne masło, twarogi, jogurty, śmietana, zsiadłe mleko, maślanka, wykonywane w małym gospodarstwie z mleka własnych krów.
♦ poszukiwaczy prawdziwego chleba, dla których mamy wspaniałe żytnie chleby na zakwasie z Jordanowa Śląskiego i ciężkie, wypiekane na trzynastoletnim zakwasie chle¬by z Raszowa, w tym chleb z płaskurki. Z kolei chleb z Trzcińska ma delikatny piernikowy posmak. Ich wyjątkowość i niepowtarzalny smak zawdzięczamy pani Beacie, pani Agacie i panu Marcinowi.
♦ smakoszy przetworów owocowych i warzywnych, takich jak te wykonywane w domu. To konfitury bezcukrowe i niskosłodzone autorstwa pani Joanny i pana Dawida oraz cała gama warzywna zamknięta w słoikach przez pana Edwarda i siostrę Małgorzatę z fundacji Chleb Życia.
♦ entuzjastów najwyższej jakości słodyczy, którzy znajdą u nas ręcznie robione trufle z belgijskiej czekolady w ośmiu różnych wariacjach oraz jedyną w Polsce czekoladę robioną bezpośrednio z ziaren kakao z niesamowitymi dodatkami. Sekrety ich produkcji znają tylko pan Grzegorz oraz panowie Krzysztof i Tomasz..
♦ koneserzy alkoholi znajdą u nas ich szeroki wybór: od wódek, nalewek i win, po słynną Benedyktynkę dla smaku i zdrowia. Od niedawna, jako pierwszy sklep we Wrocławiu ,oferujemy unikalne nalewane z beczki wina.
Nie czekamy na przedstawicieli handlowych, sami aktywnie poszukując producentów bezkompromisowo podążających drogą dawnych tradycji rzemieślniczej produkcji na małą skalę. W naszym autorskim cyklu „Wiem od kogo jem”, można zobaczyć kto, gdzie i jak produkuje nasze jedzenie. Ciągłe poszukiwania, prowadzą do nieustannego poszerzania naszej oferty. Zapraszamy na nasz profil: www.facebook.com/pages/Sudetia/269616189779421
Komentarze