Trzy Świerki - gospodarstwo agroturystyczne
Dodane przez:
, 5/03/2012
Ostatnia aktualizacja: 5/03/2012

Opis
Gospodarstwo oferuje kuchnię tradycyjną opartą na produktach z lokalnych upraw ekologicznych. Można skosztować znakomite przetwory, miody, domowe wypieki oraz wedliny. W gospodarstwie wypieka się również kilka gatunków chleba wiejskiego. W ofercie także nalewki, marnowane i suszone grzyby. Więcej informacji ze strony www:
"Siedzibę Gospodarstwa stanowi stary mazurski dom, wybudowany w 1896 roku przez rodzinę Symanzik. Jest on położony na wgórzu, z widokiem na jezioro Ostrowek i Puszczę Romincką. Dom otoczony ogrodem, posiada duży parking. Od strony jeziora - wielke stare trzy świerki - stąd nazwa gospodarstwa. W ogrodzie miejsca do rekreacji i wypoczynku. W roku 2000 dom został zmodernizowany i zaadaptowany do wymogów prowadzenia działalności turystycznej.
Na poddaszu urządzono pięć pokoi gościnnych - dwu- i trzyosobowych, trzy łazienki. Wszystko dla 14 gości.
Pokoje urządzono stylowo, drewniane łoża do spania, ręcznie tkane narzuty, kufry, kilkadziesiąt strojów regionalnych z różnych stron świata. Jadalnia na parterze, a w niej zabytkowe meble, dwa wielkie stare stoły - przy których podawane są posiłki. Bogata biblioteka, wielki zbiór map i przewodników o regionie, także w języku niemieckim. Telewizor, przedwojenny kredens z naczyniami, lodówka, czajnik elektryczny, gry dla dzieci - dopełniają wyposażenia tego atrakcyjnego salonu.
Gospodyni oferuje swoim turystom znakomitą kuchnię regionalną opartą na produktach z upraw ekologicznych.
Największym uznaniem cieszą się znakomite konfitury, dżemy, miody puszczańskie, wiejskie masło, twarogi, sery podpuszckowe, kilka gatunkow wiejskiego chleba, domowe wiejskie kielbasy i wędzonki, regionalne ciasta - sękacz i mrowisko, wielokrotnie nagradzany Piernik Romincki i nalewki, pasztety, suszone i marynowane grzyby."
Komentarze