Wańczykówka - gospodarstwo agroturystyczne
Dodane przez:
, 6/10/2011
Ostatnia aktualizacja: 6/10/2011

Opis
Gospodarstwo agroturystyczne specjalizujące się w ekologicznej produkcji serów, przy użyciu tradycyjnych metod i naturalnych surowców. Więcej informacji ze strony www:
"Naszą ofertę kierujemy szczególnie w stronę rodzin wielodzietnych, ale też i tych, którzy lubią kontakt z przyrodą. Często gościmy grupy: wycieczki szkolne, pracownicze i obozy wędrowne. Wiele godzin poświęcamy prowadzeniu naszego gospodarstwa, znajdujemy jednak czas dla naszych Gości - wspólne posiłki, rozmowy, ogniska, spacery, przejażdzki czy zimowe kuligi są atrakcjami, w których sami chętnie uczestniczymy.
Staramy się robić wszystko, by rodziny i grupy, które przyjmujemy, czuły się swobodnie - w każdej mogą korzystać z kuchni, salonu z telewizorem, miejsc do zabawy. Jeśli chcesz odpocząć w ciszy, z dala od zgiełku miasta, w gospodarstwie pod lasem. Wstawać o wschodzie słońca, podziwiać widoki Karkonoszy, pospacerować po lesie, a może wybrać się na jagody lub grzyby, jeśli szukasz miejsca, gdzie Twoje dzieci będą mogły beztrosko pobawić się, a ty odpocząć od codzienności to nasza oferta jest skierowana właśnie do Ciebie.
A może od dawna intrygowała Cię gospodarka? Chciałbyś dowiedzieć się więcej o życiu domowych zwierząt, pogłaskać konie, wziąć udział w sianokosach? Poczytaj o naszej gospodarce i przyjedź zobaczyć ją na własne oczy.
Szukasz bazy, z której będziesz mógł wybrać się na mniej uczęszczane górskie szlaki, pobiegać na nartach biegowych albo poszusować na stoku? A może interesują Cię zabytki Dolnego Śląska? Od nas wszędzie jest niedaleko.
PRODUKTY:
Nasza gospodarka nastawiona jest na produkcję ekologiczną. A naszym konikiem jest produkcja serów, przy użyciu tradycyjnych metod i naturalnych surowców. Naszym gościom oferujemy:
- sery żółte podpuszczkowy, również z dodatkami: papryką, pierzem czy ziołami,
- serki twarogowe z dodatkami,
- chlebek twarogowy na mące orkiszowej,
- maślane ciasteczka o różnych smakach,
- oraz wiele innych produktów, które serwujemy naszym gościom jak: masło, dżemy dyniowy, śliwkowy, wędliny, mleko, płody rolne i wieloraki drób."
Komentarze