Tłocznia Soków Rembowscy
Dodane przez:
, 25/10/2011
Ostatnia aktualizacja: 25/10/2011

Opis
Tłocznia soków owocowych. W ofercie naturalne soki nieklarowane, bez dodatku wody, cukru i konserwantów. Więcej informacji ze strony www gospodarstwa:
"O NAS
Nasza Firma mieści się 27 km od Poznania na szlaku Poznań-Piła-Koszalin. Dokładniej między Szamotułami a Obornikami Wlkp. Nasze zainteresowanie tematem zdrowego żywienia i życia w zdrowym środowisku sięga czasu, kiedy to porzuciliśmy miasto i osiedliliśmy się na wsi właśnie tu w Żukowie w 1978 roku.
Początkowo zajęliśmy się produkcją rolną, w późniejszym czasie działalnością ogrodniczą.
Jednak dopiero w 2001 roku kiedy wejście do UE stało się realne, podjęliśmy decyzję przekształcenia naszego gospodarstwa w zakład produkcyjny naturalnych soków owocowych tłoczonych metodą tradycyjną. Nasz wyrób jest produktem typowo niszowym zaoferowanym konsumentowi ceniącemu zdrowe odżywianie. Proces technologiczny jaki stosujemy w naszej przetwórni wyklucza stosowanie konserwantów oraz innych ulepszaczy spożywczych.
NASZE SOKI I INNE WYROBY:
Sok jabłkowy tłoczony nieklarowany
Sok jabłkowy korzenny
Sok jabłkowy z żurawiną
Sok gruszkowy
Sok jabłkowy z miętą
Sok jabłkowy tłoczony nieklarowny z aronią
Sok jabłkowy tłoczony nieklarowany z czarnym bzem
Sok jabłkowy tłoczony z czarną porzeczką
Ekologiczny sok jabłkowy BIO
Napój z kwiatu czarnego bzu
Eliksir z kwiatu bzu czarnego
Jabłka są powszechnie spożywane w krajach europejskich, w Polsce również. Ze względu na skalę spożycia, jabłka są głównym źródłem związków polifenolowych biologicznie cennych dla naszego zdrowia.
Na polskim rynku mamy duży wybór soków jabłkowych klarowanych, które poprzez klarowanie pozbawione są ważnych składników biologicznie aktywnych tj. wit. C oraz bioflawonoidów.
Badania potwierdzają, że wśród soków najwyższą zawartość związków polifenolowych mają soki mętne. Tylko mętny sok jabłkowy, a nie wyizolowane osobno związki fenolowe czy pektyna, skutecznie zapobiegają uszkodzeniu DNA prowadzącemu do raka jelita grubego. Pektyny obecne w sokach jabłkowych mętnych poprawiają wartość biologiczną przeciwutleniaczy.
Związki fenolowe otoczone cząstkami pektyn w zmętnieniach soku są stabilne, przechodzą do jelita grubego i tam tylko w takiej postaci wykazują działanie w profilaktyce nowotworu. Dodatkowo soki jabłkowe i związki fenolowe jabłek podane łącznie obniżają poziom cholesterolu i trójglicerydów we krwi i w wątrobie silnej niż spożywane oddzielnie.
Spożywanie soków mętnych zawierających pektyny jest bardziej korzystne niż soków klarowanych pozbawionych tych związków.
KONTAKT
Tłocznia soków
Katarzyna Tomasz Rembowscy
Żukowo 12, 64-606 Popówko
tel./fax: 061 / 29 71 179
tel. kom.: +48 694 162 660
tel. kom.: +48 504 027 806"
Komentarze